galéria megtekintése

Blöff

9 komment

A szerk.

Pókerarc nélkül nem szabad nagy tétben játszani, mert az ember a gatyáját is elveszítheti. A kormány most elég gyorsan meginogni látszik, több jelét is adja, hogy távolról sem végleges még a szerb határ drótkerítéssel való lezárása. Más megoldások is szóba jöhetnek, ha Szerbia megijed az Európai Unióból való kirekesztettség beígért jelképétől, és hajlandó „megkötni” a területére lépett menekülteket, illetve ha az EU segítene távol tartani a magyar határoktól a migrációt. Egyik se valószínű, úgyhogy előbb-utóbb fel kell majd fedni az igazi kártyákat.

A kormány 20-25 milliárd forintra taksálja egy nagyjából ugyanakkora kerítés költségét, mint amekkorát a bolgár–török határon építenek – nyolcszor annyiból. Vagy a bolgárok épí­tenek elképesztően drágán, vagy a magyar kormány hagyta ki a számításból a költségek egy részét, ami igencsak meglepő lenne.

Arról nem is beszélve, hogy a kerítés csak őrizet és elektronikus megfigyelés esetén lehetne hatékony, vagyis folyamatos és hatalmas kiadást jelent majd – már ha megépül. Lehet, hogy nem fog megépülni, mint ahogyan a halálbüntetést sem vezeti be a Fidesz – nocsak, még egy blöffgyanús bejelentés, amelyet immár biztosan nem követ cselekvés.

 

Nagyjából olyan, mint a budapesti olimpia: beszélni lehet róla, ha másra nem is jó.

Közben elsikkadnak a bénultság jelei, nem marad figyelem az egészségügy vagy a felsőoktatás válságára és a korrup­cióra, amely immár államformaként váltotta fel a köztársaságot. És ne tévedjünk: a blöffnek is megvan az ára.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.