galéria megtekintése

Biztonság

1 komment

A szerk.

A gyed extra furcsa zárványa a magyar valóságnak. A kommunikáció szintjén adva vannak a nők, akik semmi mást nem akarnak, mint otthon lenni a gyerekükkel, s a kormány ezt nagy erőkkel támogatja is, hiszen első a család. Ennek fényé­ben már az is meglepő, hogy a különvéleményeket általában nem támogató kormány létre­hozott egy gyed extra nevű intézményt, amely lehetővé teszi, hogy a nők a gyed mellett mégiscsak dolgozhassanak.

Az még meglepőbb, hogy a nők erre igencsak vevők.

Az pedig már minden várakozást felülmúlt, hogy a kormány nemcsak hogy teljes mellszélességgel kiáll a gyed extra mellett, hanem további engedményeket tesz. Hiszen jövőre már féléves korú gyerek mellett is lehet dolgozni anélkül, hogy a gyedet elveszí­tené az anya. Ezzel elég komoly prekoncepciók dőlnek meg: a nők nem akarnak évekre kiesni a munkából, nem akarnak a fakanál mellett maradni, és úgy gondolják, megy a munka család mellett is.

 

Persze hiba lenne azt gondolni, hogy Magyarországon csak karrierista nők vannak, akik alig várják, hogy hátrahagyják gyereküket valamilyen állami intézményben. Sok esetben nincs más választás. A gyessel együtt hároméves pihenő ugyanis kétes biztonságot nyújt. Az így kapott juttatás nagyon kevés a megélhetéshez, háromévi parkolópálya után az újrakezdés is sokkal nehezebb, rá­adásul a nőket teljesen kiszolgáltatottá teszi mind az államtól, mind a férfiaktól – utóbbi sem elhanyagolható szempont.

Valódi biztonságot az jelent, ha a nők azt csinálhatnak, amit akarnak, és az állam támogatja. Akkor szülnek is.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.