galéria megtekintése

Bizonyítékokat!

Az írás a Népszabadság
2014. 10. 25. számában
jelent meg.


Fekete Gy. Attila
Népszabadság

Minden világos. Az amerikaiak rühellik Orbán Viktor kormányát és rendszerét, irigylik Magyarország sikereit, ezért aljas eszközökkel ránk támadtak. Ezért vádoltak meg féltucatnyi kormánytisztviselőt és kormányhoz közel álló személyt korrupcióval anélkül, hogy jogállamhoz illően bizonyítékokkal támasztották volna alá állításaikat. És nem véletlen, hogy most tették. Megvárták a választást, mert – mint azt Földi László, a hírszerzés egykori műveleti igazgatója a Hír TV Magyarország élőben című műsorában kifejtette – láttak még némi esélyt, hogy Bokros elnyeri a budapesti főpolgármesteri címet.

Így már mindent értek. Miután a kormány lecsapott a Norvég Alap helytartóira, akik lehetséges, hogy egyfajta amerikai kifizetőhelyként is funkcionáltak amikor milliókat osztottak a kormányt megbuktatni akaró civil szervezeteknek, majd a hatóság őrizetbe vette a nyilvánvalóan amerikai provokátorként ideküldött fajvédő szervezet vezetőjét, még mielőtt egy szót is mondhatott volna, ráadásként előhúztak valami zavaros áfaügyet, amelyben háromévi titkos nyomozás után februárban aratott fényes győzelmet a NAV. Tehát már nincs is ügy.

Persze lehetséges, hogy amerikai szemmel kicsit hosszú például az a három év, ami alatt már a hatóságok orra előtt folytathatta tevékenységét a bűnszervezet. De magyar részről minden rendben van. Az államot ért kétmilliárdos kár nagy részének kompenzálását a vámnyomozók biztosították. Az nálunk más ügyekben sem számít, hogy a gazdaság törvénytisztelő szereplői mekkora bevételkiesést szenvedtek el a csalók miatt.

 

Szóval szögezzük le: nincs igazuk az amerikaiaknak. Legalábbis Bunge-ügyben biztosan nincs. Senki nem tolt ki azzal a céggel: nálunk alapból így mennek a dolgok, csak senki nem meri kinyitni a száját, mert senki nem mer ujjat húzni a NAV-val. Persze, hogy aztán törvényes adóellenőrzés kezdődjön a cégnél? Ne adj’ isten vélt tartozása miatt zárolják egy időre a számláját, aminek egyenes következménye, hogy minden bank rossz adósként tekint a vállalkozásra, azonnal felmondja a hitelszerződéseit, visszaköveteli a pénzét. Mire kiderül, hogy a NAV esetleg tévedett, a cég a csőd szélére kerül. Ilyen nálunk nincs.

Még az is kiderülhet, hogy korrupció sincs. Biztosra vehetjük, hogy nemzetellenes erők zsoldjában álló kutatók írták le a rendszerváltozás óta szinte minden évben, hogy a magyarországi korrupció melegágya az átláthatatlan közbeszerzés, pártfinanszírozás és az ellenőrzés alacsony színvonala. Nem is értem, Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára mire fel tűzte ki célként az új uniós költségvetés forrásainak felhasználásáról szólva a korrupcióellenes harcot.

Lázár úr, Varga úr és a többiek, akik az amerikaiaktól várják a bizonyítékok nyilvánosságra hozatalát, beszéljenek Csepreghy államtitkár úrral. Úgy tűnik, ő azért tud valamit, lehetséges, hogy neki vannak bizonyítékai…

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.