galéria megtekintése

Barack

Az írás a Népszabadság
2015. 08. 18. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

L. Simon László parlamenti államtitkár családi borászata barackmagot szeretett volna forgalomba hozni rákellenes hatású termékként, de nem tudták föltörni a mag héját.

Ebből aztán afféle politikai botrányocska kavarodott, mert L. Simon László a balul sikerült barackmagakció kapcsán egész egyszerűen letagadta, hogy köze lenne saját cégéhez.

Ez kétségkívül színesíti azt a képet, ami eddig a fideszes politikusok és a vagyon összefüggése kapcsán kialakult, hiszen eddig igenis büszkének lehetett lenni rá, hiszen mint azt a Miniszterelnökséget vezető minisztertől, L. Simon László főnökétől, Lázár Jánostól tudhatjuk, ki-ki annyit ér, amennyije van, most pedig olybá tűnik, hogy annál többet ér, minél kevesebbje van.

 

Ráadásul épp Lázár János volt az, aki megkorholta államtitkárát azt kérve, szabaduljon meg a cégétől, mert csak így lehet a közt szolgálni. Ez az összefüggés, mi tagadás, már szegény L. Simont is zavarba hozhatta, hiszen eddig nem volt gond rabokkal műveltetni a szőlejét, nem volt gond uniós pénzből felújíttatni a panziója melletti utat, azt tehetett, amit csak akart.

Lázár János bizonyára tudja, miről beszél, mert legutóbbi vagyonnyilatkozata alapján két cégben is tulajdonos, de az biztos más, azok a cégek azzal, hogy az ő javát szolgálják, nyilván a köz javát is szolgálják.

Nem úgy, mint L. Simon cége, amely borászatként a pálinkának leszedett barack magjában utazik, amit tényleg nehezen lehetne a köz szolgálatának minősíteni, ezt készséggel elfogadjuk, ez ugyanis valójában kulturális botrány.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.