galéria megtekintése

Balra bal

Az írás a Népszabadság
2014. 12. 15. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Új 25 évet hirdetett szombaton az MSZP. Tán kiegyeznének azzal, ha ebben is „csak” háromszor nyernének választásokat, ahogy az elsőben. Ebből is látszik, hogy nehéz helyzetben vannak, amire korrekten reagáltak. El kellene szakadniuk a 2010-től csak vereségeket hozó múlttól, de éppen azokkal szemben kell megtartaniuk a „brand” erejét, akik az elszakadásban adták meg a maguk programját. Gyurcsány, Bajnai és Schiffer pártjától. Ezek egy-egy ember köré szerveződtek, ők viszont egy alapfunkciót látnának el. A baloldalét.

Ehhez mért fegyelmezettséggel reagáltak arra, hogy a Fidesz néhány hét alatt elvesztegette a megingathatatlanság nimbuszát. Lényegében ugyanis nem reagáltak erre. Nem számítanak tehát gyors fordulatra, lassan akarnak építkezni, de alaposan. Most nem annyira pártot, hanem gondolatokat építenének.

Első gondolatnak ez jó. Becsületes, hogy a pártelnök hibák sorozatáért kért elnézést, bár egyik sem az ő időszakára esett. Érződik, hogy megütötte a pártot a közöny, amiben az utóbbi években része volt. Az „ugyanazt kell csinálni, mint eddig, csak jobban” helyett a „mást kell tenni” ígérete erre vall. Innen a hiányérzet is. Semmi igazán meglepőt nem közöltek ugyanis az emberekkel.

 

Túl vannak azon, hogy saját megsebzett állapotuk és a kormányzás rossz minősége miatti agresszió adná az alaphangot, ez mellettük szól. De még csak indulnak arra, ahol a szegények (pontosabban: a nem gazdagok) élete miatti felháborodást jeleníthetnék meg spontán és megragadó módon.

A más akarását.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.