galéria megtekintése

Balkáni fóliák

Az írás a Népszabadság
2015. 07. 01. számában
jelent meg.


Uj Péter
Népszabadság

„A tegnapi incidens után debreceni fideszes országgyűlési képviselők megszólalásaikban lándzsát törnek a tábor zárttá tétele mellett.” (A Jobbik sajtóközleményéből)

Na de azt mikor nem merem már megírni, hogy miért nem képes ez az ország ebben az országban egy olyan nemzeti hungarikum celufóliára vagy micsodára, folpackra, tudják, az a vékony átlátszó, amiből az iskolában mindig apró lufikat fújtunk, illetve szívtunk, aztán durrogtattuk széjjel egymás fején, na mindegy, a nyolcvanas éveknek lehetett ez valami izéja, mert akkortól tűnt föl itthon a szalámis zsömléken levakarhatatlanul, és tulajdonképpen a mai napig szinte egyeduralkodó, tulajdonképpen persze az arisztokratikusabbnak mondható alufólia mellett a kajacsomagolásban, és tulajdonképpen, kérem, na, ezt nem merem megírni, hogy nincsen, a mai napig nincsen belőle olyan, amit, kérem, a gurigájáról problémentesen (sőt: mentessen) avagy kulturáltan (edit: kultúráltan – a szerk.) le lehetne fejteni, nyúzni, imádkozni; hanem percekig szenved vele az ember, körömmel kapirgássza, mint valami Facebook-macska, tenyérrel dörzsöli, foggal karmolja, orrával üti, fejét beleveri, könyökével könyököli, öklével öklözi, nemi szervét étkezésre kínálja, káromkodik, zokog, toporzékol, üvölt, könyörög, összeomlik, balkanizálódik, de nem, nem és nem jön le ez a kurva ultratapadékony nejlonnyúlmány, csak tépődik, nyúlik, tekeredik, összetapad, pöndörödik, söndörödik, mianyám, vég- és reménytelenül.

Tisztességesen, európai módra letekerhető fóliáért könyörög a magyar, ezt nem merem megírni.

 

Én lennék az utolsó, aki lándzsát török pró és/vagy contra, elvégre lándzsát törni itt vannak az ungabunga bevándorlók, minden banánunkból kizabálnak, ha nem kerítjük körbe meg nem plakátozzuk gyorsan haza őket, vissza a dzsungeldzsindzsába. És ha már lándzsát török seprósecontra: miért ezzel a görög traktatúrával traktálják az agymosott emberek fejét, hogy valami Namilesz Teosztasz be-e nyögi a válságdíjat vagy nem-e nyögi? Vagy az Alkatrész Miezakosz el-e lopta az államcsődöt? Miért kell az emberek türelmét a végsőkig feszélyezni ezzel a hülyeséggel? Kérdem én. Csoda-e aztán, ha az ember ezzel kapcsolatosan oda-odakommenteli, hogy „Baszki, Homérosz, ez neked eposz?!”

Az vesse rám az első követ, aki szerint nem törnék lándzsát seprósecontra egy Clark Ádám tér helyén felállítandó 2,00 méter magas és minima kalkula tizennégy méter széles Pogátsa Zoltán-fej tekintetében, amelyre legott rácsavarodik a négyes metróval küzdő félmeztelen Tarlós István. És akkor eljöhetne a világhírű bolgár csomagolóbűvész, Christo, akiről Franciaországban regényes börtönhegyet neveztek el, és akkor végre befolpackozhatná az egész cakompakkot európai módra, és akkor az egészről készülne egy nagy, színes, szélesvásznú, egész estés, tólótetős, lendkerekes videoinszinuáció, azt megnézném, apám, a Müpában, nyernénk vele egy aranypetúniát Kánban, öt-hat Nobelt meg egy olimpiát, és csáheló, a magyar név megint szép lenne, méltó régi, nagy híréhez. A többit meg mindenki oda tudja képzelni egyénileg.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.