galéria megtekintése

All in

14 komment

A szerk.

Nincs olyan fogadóiroda a világon, amelynél tétet lehetne tenni arra, hogy egy magyarországi törvénymódosítás kinek az érdekeit szolgálja. Semmi értelme szerepeltetni ilyen sort a tétlapon, hiszen csak egyetlen lehetséges kimenet van: fideszes haverokét, családokét.

Az aktuális tanmesében Andy Vajna és köre kapta a főszerepet. A legnemtelenebb parlamenti hagyományokat elevenítette fel az a tegnapi statáriális törvényhozás, ahogyan az online szerencsejáték-iparban helyet csináltak a filmügyi gurujuknak. Megszokott, hogy egy nap alatt vernek át törvényt az Országgyűlésen: a fideszes igengyár vezetői megrendelésre termelik a paragrafusokat, amelyek gyártják a pénzt a kiválasztottaknak.

Ezt a legalizált banditizmust úgy tálalják, mintha gátlástalan, adókerülő külföldi multikat reguláznának meg, hogy magyar vállalkozásokat helyzetbe hozzanak. Ez esetben: hatalmi eszközökkel gazdagítják Vajnát, akinek érdekeltségei amúgy nem szégyellnek külföldön adózni. Ámulhatunk a gátlástalanságon, ami ahhoz kell, hogy a padlássöprésen kívül egyebet nem célzó mocskos ügyek mögül képesek a fideszesek kikiabálni, hogy hajrá, Magyarország!

 

Amikor semmi egyéb megfontolás nem vezérel egy módosítást, mint valamelyik haver kiszolgálása, még akkor is úgy tesznek, mintha a történet Magyarországról szólna. Pedig ez kizárólag róluk szól. Éppen ezért, ha arra nem is lehet tétet tenni, kinek az érdekében változtatnak jogszabályokon, hiszen a közösség úgysem rúghat labdába a haver mellett, van, amire viszont nagy tétben is érdemes fogadni. Például arra, hogy ennek az országnak akkor van legközelebb esélye a győzelemre, amikor a Fidesz veszít. Az pedig már a kortárs Magyarország kórképe, hogy bárhogy fogadunk is, bárhol, bármire teszünk is tétet, végül Vajnáékat gazdagítjuk. Persze ebből legalább azt tudjuk: Magyarország nem szerencsejáték. Hanem a Fidesz játéka. 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.