galéria megtekintése

Aki szegény

9 komment

A szerk.

Vécsey László fideszes ország­gyűlési képviselő feleségének igenis jár 45 ezer forint állami támogatás, jár neki, hogy kicserélhesse a régi mosógépét. Hogyne járna, amikor férje, Szada polgármestere 2014-től már nem kap pénzt ezért a funkciójáért, így be kellett érniük a szűk 750 ezer forintos képviselői fizetéssel és a mellé járó egyéb juttatásokkal. Azt meg ugye nem gondolhatjuk komolyan, hogy Vécsey László egy mosógép miatt hozzányúlna a vagyonnyilatkozatában szereplő négymilliós pénzvagyonhoz, hogy ne várná meg a kamatozási ciklus lejártát, meg egyébként is, kell az a rosszabb időkre.

A kazincbarcikai Szegény Barnabáséknak viszont legalább nem kell jó és rossz időkön gondolkodniuk. Rájuk mindig a utóbbiak járnak.

A rokkantnyugdíjas asszony és munkanélküli férje egyhavi jövedelme összesen annyi, amennyit képviselőék mosógép-támogatásként felvettek az államtól. Szegényék fejenként napi 250 forintot költhetnek ennivalóra, képviselőék  a tízszeresét. (Beleszámoltuk a gyerekeket, és nem kalkuláltunk a feleség jövedelmével.)

 

Vécsey képviselő ettől még nyugodtan hátradőlhet a parlamentben, nem is kell, hogy lelkifurdalást érezzen, elvégre megmondta a főnöke, hogy Magyarországon nincs szegénység. Mivel nincs, a KSH meg is szüntette a létminimum-számítgatását. A szegények így eltűntek Vécsey képviselő szeme elől, mindenki elégedett, a magyar reformok működnek.

Szegényék meg csak csodálkozhatnak, ha mindezek ellenére mégis szegénynek érzik magukat.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.