galéria megtekintése

Afrika

Az írás a Népszabadság
2014. 03. 27. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Ha valaki a Simon-sztori welszesedésekor azt mondja, hogy a világútlevél-irodát működtető emberünk vette fel Őszödön a Gyurcsány-beszédet, akkor azt mondtuk volna, hogy ez azért már tényleg meseszerű, túljátszott történet.

Árulhatják nekik, amijük van, őszödi beszéd, afrikai útlevél egyre megy

Ez még nálunk sem lehet, pedig nálunk már szinte minden. Előbb elhinnénk, hogy Schmitt Pál elnök lesz Bissau-Guineában. Mindig jön valami, amitől még lejjebb süllyed a sztori, és kiderül, hogy a VV-villa lakói szellem- és jellemóriások a homo politicus hungaricushoz képest.

 

A közepes kémfilmek forgatókönyvéből is rögtön kihúzott fordulatok nálunk megtörténnek.

Most már azon sem lepődnénk meg, ha a Rózsa Flores-féle kiszivárogtatáskor a Fidesz-központból Welsz szirénázó adománymentői vitték volna a hangfelvételeket az újságok szerkesztőségeibe. A magyar politika színfalai mögött szerencselovagok, gyomorforgató figurák hozzák-viszik a kórt.

A második szobában azt adják el, hogy mit adtak el az elsőben.

Tehetik, mert a politikusok önvédelmi reflexei nem gátolják meg őket abban, hogy akár csak a küszöböt átléphessék. Így hát árulhatják nekik, amijük van, őszödi beszéd, afrikai útlevél egyre megy. Mint a parkolóban a sportzokniárusok. Akik velük üzleteltek, most izzadhatnak, nekünk meg csavarhatják az orrunkat a lábszagú történetek.

Romlott politikai világot látunk magunk előtt, ahol az a siker, ha valaki el tudja adni a választóknak büszkén a romlottságát, miközben röhögve nézi a páholyból, hogyan buknak bele vergődve az ellenfelei az övéhez képest pitiáner ügyeikbe.

Csoda-e, ha a megkeseredett választók elgondolkodnak azon, győzzön-e a Jobbik?

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.