A prostik nevében

Idén tavasszal az MSZP – akkor még Gyurcsány Ferenc pártja – a Horn Gyula halálát sürgető Wittner Mária lemondását követelte. Helyesen. Akkor ezt írtam: „Aki válaszképtelen, a közéletből már kihullott, szenvedő emberbe rúg bele..., annak egy normális ország normális közéletében nincs helye.” „Az MSZP, amikor Wittner Mária lemond(at)ását és a Fidesz elhatárolódást kéri számon nagyon helyesen, voltaképp azt követeli, ne férjen össze a Fideszben, ami összeférhetetlen. Bizony ezt kellett volna, ezt kellene az MSZP-nek önmagától is megkövetelnie ahhoz, hogy az igazához hitele is legyen.” Emlékeztettem rá, hogy Wittner menthetetlen kijelentésének voltak előzményei: „aktív politikusként Horn Gyula többször leszögezte, hogy a hozzá hasonló pufajkások a törvényes rendet védték. Arról a rendről beszélt, mely a forradalom eltiprásából született, mely az ellene tüntetőkbe gyilkos sortüzeket eresztett, mely Wittner Máriát halálra ítélte, társait fölakasztatta, őt megnyomorította. Havas Szófia MSZP-s képviselő 2007-ben azt nyilatkozta ’56 kapcsán, hogy ő nem tudná forradalmároknak nevezni a zsidókra vadászó nyilaskereszteseket.”

Wittner Mária beszél a Magyar Gárda alakuló gyűlésén

Most már az új párt hiteléről van szó. Annak a Gyurcsány Ferencnek a pártjáéról, aki sürgette a szocialistákat, hogy válasszanak Kádár és Nagy Imre között, aki azt mondta 2006-ban, hogy „Mécs Imre és Wittner Mária egyaránt a forradalom örökségének hordozója (...) kettejük világát áthidalhatatlan ellentétek választják el, de nekünk, gyarló politikusoknak ezt jól kell kezelnünk”. 

Nos, Gyurcsánynak most kellene megmutatnia, milyen az a „jó kezelés”. Most, amikor új pártjának egyik legfeltűnőbb személyisége részeg, randalírozó, lincselő, köztörvényes prostituáltnak nevezte Wittnert, ami aljas hazugság. A „jó kezelés” ott kezdődik, hogy mélységesen elítélik ezt az otromba hazugságot, és megszabadítják a pártot az „elszabadult hajóágyútól”, aki minden általa pártolt, egyébként igaz ügyet infantilis akciókkal kompromittál, és akiből a kontrollálatlan szenvedély folyamatosan védhetetlen stílusú és tartalmú szövegeket lök ki. 

A bocsánatkérés és a Dániel úrtól való elbúcsúzás a minimális előfeltétele annak, hogy Gyurcsányéknak legyen hitelük Wittner tevékenységének minősítéséhez. Ami nagyon-nagyon fontos, mert Wittner a ránk leselkedő legfőbb veszély legfőbb bizonyítéka. Ő a neonácik militáris alakulatának, a Gárdának a legtekintélyesebb támogatója, ő az, aki a Magyar Szigetre is követi korunk nyilasait. Ő volt az, aki 2006-ban fideszes jelöltként jobbikos jelölt mellett kampányolt, és Fidesz-KDNP-Jobbik-MIÉP egységfrontot követelt. Az, hogy őt a Fidesz a saját kebelében őrzi, és a megkérdőjelezhetetlen történelmi szentek piedesztálján tartja, azt bizonyítja: semmi nem zárja ki, hogy a Fidesz utat nyisson a neonáciknak a kormányba, ha úgy alakulnak az erőviszonyok, márpedig igen könnyen alakulhatnak úgy.

De Dániel úr undorító szövegei miatt nemcsak Wittnertől kell bocsánatot kérni, hanem a prostiktól is. Mert hát a forradalomban lincselő prostik ugyan alig, de lincselők is, prostik is voltak. Mi köze lehet egy szociálisan érzékeny pártnak azokhoz, akik vérlázító úri gőggel és nem a történelem áldozatainak kijáró együttérzéssel beszélnek azokról a nyomorban, világválságban, háborúban felnőtt, árva, elhagyott, állami gondozott lányokról, akik valóban megjárták az erkölcsrendészetet, ültek „üzletszerű kéjelgésért”, és az addig nyomorúságos, hányatott, kilátástalan életükből való kitörés lehetőségét látták a forradalomban? Nélkülük, „Vörös Pali Manci”, „Mocsok”, „Csöre”, „Zsidó Márta” és a Wittner Mária mellől a bitóra hurcolt „Sali” nélkül nincs forradalom.

Valakinek az ’56-os prostik nevében is föl kell háborodnia, mert aki őket gyalázza, a forradalmat gyalázza.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.