galéria megtekintése

A szenny

Az írás a Népszabadság
2015. 08. 06. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Aki Kocsis Mátétól tájékozódik, pánikba eshet. A VIII. kerület polgármestere ezt írta a Facebookon: „A nemrég felújított II. János Pál pápa terünket teljesen tönkretették a népvándorlók. Sátrakat építenek, tüzet raknak a parkban, szemetelnek, őrjöngenek, lopnak, késelnek, rongálnak. Ennyi emberi ürülék pedig még soha nem volt közterületen.” Ha ez történik a város közepén, okkal félhetünk attól, mi lehet például egy tanyán.

Csakhogy: Misetics Bálint II. János Pál pápa téri lakos (és szociális aktivista) épp fordítva látja és írja: „Szemben Kocsis Mátéval én a téren lakom, és az az alapélményem, hogy amióta ott vannak a menekültek, hihetetlen nyugalom uralkodik.” Kiegészítenénk ezt más beszámolókkal, amelyek szerint késő esténként valóban hallani onnan furcsa hangokat: rengeteg menekültgyerek játszik ott. Jó hangok ezek. Ha van ott szenny, az a mi szégyenünk. A folyton cserélődő több száz ember, aki a Keleti pályaudvar közelében e téren tölt egy-egy estét, nem kapott eddig Budapesttől semmit, akár csak egy plusz mobil vécét sem.

Ha tudni akarjuk, hol élünk, annak a Kocsis Máténak a véleményére kéne hagyatkoznunk, aki rendeletben tiltatta meg a kukázást, de a szatyrok lepakolását is. Ő küldte rá a hatóságot a hajléktalanokra, rongyosokra. A rendőrök akkor azt mondták a hajléktalanoknak, menjenek inkább a szomszéd kerületbe. A migránsoknak ez pár országot jelent, de mennek is. Az Alkotmánybíróság később eltörölte Kocsis Máté rendelkezését, akinek mi sem hihetünk.

 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.