galéria megtekintése

A nőverés joga

17 komment


Miklós Gábor

Múló epizódnak látszhatnak az Ákos kontra Telekom és a Telekom kontra Magyarország kormánya elnevezésű ügyek a magyar demokrácia történetében. Pedig fontos mérföldkő ez, nem véletlenül figyelt fel a nemzetközi sajtó is. E történet ugyanis legalább annyit mond az Orbán-rendszerről, mint a menekültügyben tanúsított magatartása, az amerikai vízumügy vagy a Hóman-szobor állítása. Látszik mindben a rezsim gyávasága is.

Nézzük a legutóbbit! Először felháborodnak, amikor támadva érzik az egyik ideológiai alapvetésüket, a parlagi szexizmust, és bosszúból szerződést bontanak a német távközlési hatalommal. De aztán kiderül, csak a hőzöngés volt nagy, mert az óriáscég érdekeit feltehetően alig sértik. Furcsa, ha a magyar központ döntött a szponzorálás megszüntetéséről. Elvégre ők jól ismerik a hazai viszonyokat, tudják, hogy a kurzusbárd érinthetetlen. Azt is tudniuk kellett, hogy Orbánék teljes mértékben magukra veszik a büntetést, s úgy értelmezik, hogy ez Kövér Lászlónak szól. Aki ugyan már nem Orbán felettes énje, de még van valami hasonló szerepe, mint a párt régi harcosának. Az már merő pofátlanság, ahogy Orbán véleményszabadságról papol, nem pedig a házikedvenc-szponzorálásról.

Nagyhangú gyávaság jellemzi a Hóman-ügyet is. Először a volt nácibarát történész érdemeiről, bíróság előtt bizonyított ártatlanságáról beszélnek. (Ami nettó hazugság.) Aztán civil kezdeményezésről, önkormányzati jogokról. Nem a történelmi tények késztették meghátrálásra ezt a társaságot, hanem a nemzetközi nyomás. Nyilvánvalóan kellene nekik a díszmagyaros antiszemita bronzba öntve, de nincs bátorságuk kiállni mellette.

 

Az Amerikából kitiltottak ügye is erről szól. Lassacskán kiderül: az áfacsalások kormánybarát segédlettel zajlanak, haveri zsebekbe mennek a  pénzek. És ki emlékszik már Orbán és klónjai nagyhangú hőbörgéseire André Goodfriend amerikai ügyvivő ellen.

Szóval ezek a pitiáner ügyek jellemzik a szépen rezsimmé kövesedő orbánizmust. Ebben a rendszerben a nemzet védelme (amire óriásplakátokon biztatnak) nem a migránshordák ellen szólít kapára-kaszára. Nem, Ákost kell védeni, aki helyükre teszi a nőket. Megvédték a nőverő polgármestert is. Úgy gondolhatták, a szavazóik sem ellenzik igazán ezt a konzervatív-nemzeti tradíciót.  Hiszen még képesek lennének helyet kérni a politikában, mint Merkelné. Kétségbeesett szöveget tett fel konzervatív, vallásos nőismerősöm a közösségi hálóra, amelyben az Ákos-ügy miatti katolikus sértettségét panaszolja. A nők lenézése, a feleségverés és a buzizás olyan jog, amelyhez ez a kurzus ragaszkodik, amikor harcba szólít a „politikai korrektség” ellen.

A demokratikus jogok és az emberi jogok (női egyenjogúság) exportja azért annyira utálatos ennek a rendszernek, mert veszélyezteti a hatalmukat. Az idegenellenesség, a nőellenesség, a régi nácik szoborba öntése koherens rendszerré alakult. Talán úgy számolnak a kormányzati agytrösztben, hogy ezeknek a dolgoknak elég nagy tábora van Magyarországon. Még rásegítenek egy új propagandakampánnyal.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.