galéria megtekintése

A Nemzeti Otthonmaradás Rendszere

Az írás a Népszabadság
2015. 10. 28. számában
jelent meg.


Uj Péter
Népszabadság

Talán a kelleténél kevesebben vették észre az Orvona-diktatúra propagandájának nyomása alatt, hogy október 23-án szőröstül-bőröstül megbukott a rendszer. Bokros Lajos pártja, a MoMa otthonmaradási tüntetést szervezett a nemzeti ünnepen, ami meghozta a régóta várt, átütő sikert. A „Maradok demokrata, maradok otthon” szlogennel szervezett demonstráción számításaink szerint a magyarok 93,7 százaléka, a választójoggal rendelkező polgárok több mint 96 százaléka vett részt.

Maradt otthon, nem ment sehova. Ezzel megvonta a bizalmat Orbán velejéig korrupt, népnyúzó rendszerétől, és fölhatalmazta a Bokros-pártot, hogy megkezdje egy új társadalmi szerződés kidolgozását. Pontosabban és kissé patetikusabban fogalmazva: a magyar nemzet 2015 októberében újra összegyűjtötte életerejét, és a hálószobákban, nappalikban, konyhákban, spájzokban, esetleg teraszokon flexelve sikeres forradalmat vitt véghez. A magyarok egy új rendszer megalapításáról döntöttek, amely rendszer nevét a későbbiekben fogja meghatározni a DEKA Főnix névmeghatározó munkacsoportja, széles körű társadalmi párbeszéd és a szakmai szervezetekkel való egyeztetés után.

Ez a mindent elsöprő társadalmi támogatás lehetővé teszi, hogy a MoMa átalakítsa és modernizálja az ország életének szinte minden elemét, legelőször visszaállítsa a fékek és ellensúlyok rendszerét. (Az ehhez szükséges mélyépítő szakértelemmel és tapasztalattal sajnos kizárólag a Közgép rendelkezik, úgyhogy egyelőre ők kapják a megbízást.) A többi demokratikus intézmény tekintélyének és hatáskörének visszaállítása sem várathat magára.

 

Az Alkotmánybíróságnak például olyan széles hatáskört kell biztosítani, hogy ezentúl az elnöki székbe visszahelyezett Sólyom László személyesen ellenőrizze a menetjegyeket a hatoson, és a hét végi BLASZ II-es meccseken is ő bírálja el a vitatott leseket.

Illetve nem, bocsánat, hiszen a labdarúgással kapcsolatban speciális szabályok lépnek életbe, miután befejeződött az ország összes stadionjának lebontása. Az új Btk.-ba már belekerülhet, hogy aki az ország területén lábbal labdát érint, bűncselekményt követ el, és egytől hat évig büntethető.

A gazdasági intézkedéscsomagok kibontására a közeljövőben sor kerül. Két alappillére a rezsiemelés és a megszorítások. Figyeljék a falragaszokat és a hirdetményeket!

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.