galéria megtekintése

A késdobáló

9 komment

A szerk.

Ha Bayer Zsolt kitüntetése miatt nekimentetek a kormánynak, ehhez mit szóltok? Orbán Viktor Kötcsén szombaton tovább hergelte az ország tisztességét, nyugalmát féltőket. Ha Bayert lenáciztátok, ezt figyeljétek! És Csurka Istvánra hivatkozva, a radikális nacionalista politikusnak épp az SZDSZ-re szórt rágalmát idézve ugrott neki a liberálisoknak, azzal, hogy azok nem választásokat kívánnak nyerni, csak be akarnak ülni a zsűribe.

Mikor is hivatkozott volna Csurkára, ha nem a szeptember 11-i merénylet 15. évfordulóját megelőző napon? Talán nem is akaratlanul, talán számítva arra, hogy eszünkbe jut, Csurka volt az, aki akkor első megszólalásában már Amerikát hibáztatta, és nyilván jól emlékezett rá, hogy az akkori miniszterelnök, ő maga – hiába is kérték rengetegen – nem határolódott el pártelnöktársa kegyeletlen szavaitól.

Most ez a Csurka a hivatkozási alap. Okkal. Csurka ugyanúgy hirdette kora vezető nyugati civilizációinak romlottságát, ahogyan ma Orbán teszi, még ha a MIÉP korabeli elnöke Amerikával és Izraellel kezdte is a sort, Orbán pedig az Európai Unióval és vezető hatalmaival. A lényeg ugyanaz.

 

Orbán most a kisebbségek rémuralmáról beszélt Sarkozyre hivatkozva, a politikailag korrekt beszédmód hazug voltáról, egy remélhető népszavazási hullámról, amely megváltoztatja az unió belső politikai erőviszonyait. Az unióét, amelyet szét akar zilálni. Elsüllyeszteni, mint ahogy azt a menekültek üres hajóira nézve ajánlja, nem téve említést arról, hogy miként lehet rávenni a sorsverte embereket arra, hogy hagyják el a hajókat. Ahogy itt isa legtöbb ember talán még szívesen maradna az Európa anyahajón.

Orbán szerint békeidőben is kezdeni kell valamit háborús kardunkkal. Meg kell tanulnunk vele kenyeret szelni. Egyelőre azonban a kaszaboló mozdulatok nem emlékeztetnek kenyérvágásra. Inkább a késdobáló jelenik meg előttünk.

Ameddig a szemköztiek nem mozdulnak, nem is lesz baj, mert egyelőre jól céloz. De elég egy hiba, itt vagy ott, és ember legyen a talpán, aki nyugalmat teremt.

Nem Orbán lesz az. 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.