galéria megtekintése

A jövő el van kezdődve, társadalmi akaratilag

10 komment


Uj Péter

„Itt nem ért véget a történet”
Tóbiás József a Parlamentben,
a vasárnapi zárva tartást
visszavonó szavazás után


Én mindig sejtettem, hogy ez a Tóbiás Jóska valamit nagyon tud. És aztán tessék, kiderül, hogy Lenin óta nem volt ekkora stratégája a baloldalnak. Mert, ami itt történt, kérem, ahhoz képest a Téli Palota ostroma ártatlan etikai bizottsági határozat, egy platformelnökségi bizalmatlansági indítvány csupán.

Tóbiás Jóska kürtszavára végre teljes fegyverzetben, egységben sorakoztak föl a baloldali erők a vasárnapi boltbezárás ellen. A felderítőcsapatot Nyakó Pista vezette, és a Nemzeti Választási Irodánál cselből megütközött Kubatov Gábor különítményeseivel, mielőtt állával nagy erejű ütést helyezett volna el az egyik kopasz Fidesz-baka öklén, megfutamodást színlelt.

A ravasz hadicsel annyira meglepte a nagy hadvezér hírében álló, verbalice folyton csatákat nyerő Vezénylő Tábornok Urat, hogy teljesen összezavarodott, visszavonulót fújt, majd hirtelen megadta magát.

 

A főerők meg sem ütközhettek végül, a reakció szánalmas, gyáva hordái szűkölve bújtak vissza bűzös üregeikbe.
Ideje van az ünneplésnek. Jöttem, láttam, nyitva tartok (Venni, vidi, vici) kiálthatja büszkén a világba Tóbiás Jóska. Az ő történelmi szavaival: „Győztek az emberek, győzött a demokrácia, a társadalmi akarat és az MSZP, a kormány pedig kapitulált”.

A győzelem nagyobb és gyorsabb volt, mint amire bárki számíthatott. A rendszer újabb oszlopa roppant meg, a teljes összeomlás elkerülhetetlen. A Klik már térden, az egészségügy forrong, stadionprogram társadalmi alapjai megrendültek.

Az első általános országos vasárnapi nyitvatartási népünnepély után megindulhatnak az önkéntes stadionbontó brigádok, előkerülhetnek az eddig lakásokban rejtegetett fékek és ellensúlyok, egy alkotmányjogászokból álló bátor felkelőcsapat egy éjszaka titokban visszaállítja a Sólyom-féle Nagyon Demokratikus Alkotmányt, és akkor felvirrad újra a jogállamiság napja, újra lesz Köztársaság, félkarú rabló minden kocsmában, szabad cigivásár, Andy Vajna meg húzhat vissza Hollywoodba, csuklóztassa ott a Schwarzeneggert, ne a magyar adófizetőket, még Habony valamelyik Gucci táskáját is utánahajítják majd Ferihegyen. Vajna Timi meg mehet vissza Damu Rolandhoz.

És minden, de minden lesz megint, ami volt az őszödi beszéd előtt, lesz devizahitel, költségvetési hiány, indokolatlanul magas közkiadások, és itt lesz a legdrágább a gáz Európában (sereghajtókból éllovasok!), sőt az adórendszer annyi kulcsos lesz, amennyiről még ­Medgyessy Péter sem mert volna álmodni. Ezerkulcsos. Vagy millió.

Nincs már messze az idő.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.