A demokratikus ellenzék legendája

Válasz Pataki Mártonnak

Pataki Mártonnak, az Együtt III. kerületi önkormányzati képviselőjelöltjének a Népszabadság október 8-i számában megjelent írása meglehetősen pontosan bizonyítja be azt, hogy miért hazugság többszörösen is, hogy magukat a „demokratikus ellenzék" jelöltjeinek tartják.

Abban a demokráciában, amelyet ők maguknak az MSZP-vel, a DK-val (és korábban a Liberálisokkal, most éppen nélkülük) elképzelnek, az első szabály az, hogy aki nincs velük, az ellenük van. A pluralizmus, a különböző vélemények képviselete, a másik demokratikus elkötelezettségének tisztelete egyszerűen nem férnek bele felfogásukba. Ebben az esetben az LMP persze kénytelen az ő ellenzékük is lenni, hiszen pontosan ez az egyik ok, ami miatt az LMP a Fidesz ellenzéke is. Arról igazán nem tehetünk, hogy az úgynevezett demokratikus ellenzék mára csak annyit tud a demokráciáról, amennyit a Fidesztől megtanult.

Nem véletlen, hogy idén immár harmadszor bizonyosodhat be, hogy ők képtelenek leváltani a Fideszt. Hiszen minek is cserélnének a választók le valamit, ha utána ugyanazt kapják vissza? Az LMP tehát ezért ellenzéke a Fidesznek és azoknak, akik miatt a jelenlegi hatalom kétszer is kétharmadot kaphatott Magyarországon.

Gál József, az LMP III. kerületi polgármester-jelöltje

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.