galéria megtekintése

36

4 komment

A szerk.

Orbán Viktor továbbra sem sajnálja a pénzünket a hobbijától. Áldozott már adóforintjainkból, nem is keveset, futballstadionra, labdarúgó akadémiára, klubokra, hát, ad most még egy keveset az utánpótlás utánpótlására is. Mi másért kapna 36 milliárdot a Testnevelési Egyetem?

Nyilvánvalóan azért, hogy olyan világszínvonalúan képzett testnevelőtanárokat küldhessenek a megemelt számú tesiórákra, akik megfelelően előnevelik a jövő futballistáit az iskolapadtól a kispadig nevű modellprogram során. Ezt a feltételezést erősíti egyébként az is, hogy épp 36 milliárdot adnak a TF-nek. Ha ugyanis a két számot felcseréljük, akkor 63-at kapunk. Ami, ugye, utalás a legendás 6:3-ra.

Mindez persze ökörség. Csak hát kínunkban elkezdünk ötletelni, mégis, mi végre ilyen feltűnően nagyvonalú a díszdoktor Mocsai Lajos vezette intézménnyel a kormány. Miért kap 36 milliárdot, amikor a magyar felsőoktatás lejárt adósságállománya is „csak" 8 milliárd?

 

A TF-nek 36 milliárdot adnak 2018-ig, míg a teljes ágazat hasonló célra összesen kapott 7,6 milliárdot az elmúlt három évben. Mi indokolja ezt a bőkezűséget, akkor, amikor az egytemi oktatók régóta esedékes bérrendezésre szánt 15 milliárd is csak tűzoltásra lesz elég? És, hogy demagógiát is lehessen kiáltani: a TF-en ultramodern uszoda, a bölcsészkaron meg írógép?

Nem sajnáljuk Mocsai Lajostól, a TF-től, a jövő testnevelő tanáraitól, edzőitől a fejlesztési forrást. Csak ne hatná át a pénz odaítélésének mechanizmusát, indokait, aránytalanságát a megalomán Felcsút-fíling.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.