galéria megtekintése

307

Az írás a Népszabadság
2015. 05. 14. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Ennyi ember miatt verte ki a hisztit a magyar kormány. 307, hazájában veszélyben lévő menekültet kellene letelepíteni Magyarországon, amihez persze uniós pénzt is kapnánk. Még az is lehet, hogy mivel délkeleti határainkon keresztül jóval több menekült érkezik, tőlünk inkább elvinnének rászorulókat, mintsem hogy újakat kapnánk. A Fidesz és a KDNP bele szerette volna írni az európai alapokmányokba a keresztény gyökerekre való hivatkozást, és ha már ott nem sikerült, hát a magyar alaptörvénybe belevették. Nem ártana lélekvizsgálatot tartaniuk, vajon politikájuk mennyire vezethető le az általuk fennen hangoztatott keresztényi értékekből, de ez legyen az ő bajuk meg a lelkipásztoraiké.

Ami ebből ránk tartozik, az Magyarország ismételt szembefordulása mindazzal, amit Európa képvisel. A szolidaritással, amelynek nevében a földrész gazdagabb országai ezermilliárdokkal támogatják a szegényebbeket. Például minket. Az igazságossággal, amelynek nevében senki fölött nem törnek pálcát, amíg nem vizsgálták meg a helyzetét. A tisztességgel, hogy mindenki viseli a rá jutó, önként vállalt terhet, és nem próbálja becsapni a többieket.

Nagyjából száz családnak kéne szállást, képzést, egészségügyi ellátást, gyermekeiknek iskolát biztosítanunk. A bevándorlásügyi kérdőívre kidobott egymilliárdból minden ilyen családra jutna tízmillió forint.

 

Megoldaná a problémát. Lehetne ezzel politikai tőkét kovácsolni? Egy tisztességes országban igen. Magyarország alapvetően tisztességes ország.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.