A szerk.: Orbán programot hirdet

A végletekig leegyszerűsítette Orbán Viktor a Fidesz választási programját. Amit ugyanis a parlamentben tegnap hallhattunk a kormányfőtől a napirend előtti felszólalásában, az az volt. A Fidesz nem hirdetett választási programot, és a hátralévő néhány hónapban már aligha fog, így arról, mit akar (még) csinálni, a miniszterelnök „Előttünk álló feladatok” beszédéből tájékozódhatunk.

Feladatból pedig nincs sok.

Igazából egyetlenegy maradt.

Onnan ismerjük meg, hogy harc. Mert az igazi feladat Orbánnál mindig az. A választást pedig a rezsiharccal akarja megnyerni.

Szórt ugyan még üveggyöngyöket (kongresszusi központ, tanuszodák), a ciklus eredményei közé betett vicces tételeket (vízum nélkül utazhatunk a törökökhöz) és hajmeresztő kudarcokat (online pénztárgépek), de ezek szinte csak arra jók, hogy megmutassák: a rezsiharcon kívül nincs más. Mert nem is kell. Orbánt és a Fideszt ez húzta ki a slamasztikából, ez tartja fenn a népszerűségét. Nem meglepő, hogy nem akarja lecserélni a csodafegyverét. Amiről azt is tudhatja – és meg is mutatta –, hogy van benne elég töltény 2014 végéig.

Ha mégis veszít, a mostani ellenzék évekig szedheti a rezsiharc hátrahagyott taposóaknáit. Ha nyer, ő legalább tudja, hová ásta ezeket a rendszerben. Baja lesz vele elég, különösen, ha emelkednek az energiaárak, és ilyen vagy még ilyenebb lesz a forint árfolyama. Akkor be kell vallania, hogy valójában ráült egy energiaár-esésre, vagy a mesterségesen lenyomott díjakat alkalmazó szektor árait és elmaradt beruházásait folyamatosan máshonnan elvett pénzből kell állnia.

Csak már-már nem nagyon van mit. De lehet, hogy csupán szegényes a fantáziánk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.