Révész Sándor: Elő a számlával!

Hallom a rádióban, hogy a „rezsicsökkentésről” való tájékoztatás kibővítését szorgalmazzák egy társasházban. A tájékoztatásról való tájékoztatással. Ne csak azt tudja meg a kedves lakó, hogy a társasház közös terei révén egy hónapban 35 forintot spórolt, de azt is, hogy az erről való tájékoztatására 95 forintot költöttek a közös költségből.

Lelkesen támogatom a kibővítést. Sok további tétellel. Tegyék oda a társasházakban közösen megspórolt összegek mellé, hogy mennyit takarított meg a rezsicsökkentés lelkes reszortfelelőse, aki a társasházi közzétételt kitalálta, Németh Szilárd úr. A vagyonnyilatkozatában szereplő jó nagy csepeli házában. Minden kedves képviselő, aki a rezsicsökkentést megszavazta, minden kedves politikus, aki a rezsicsökkentést pártoló kormányban tevékenykedik, szíveskedjék szépen bemutatni a vagyonnyilatkozatában és a vagyonnyilatkozat tételére kötelezett hozzátartozói vagyonnyilatkozatában szereplő, valamint az általuk bérelt ingatlanok közműszámláit. Különös tekintettel a miniszterelnöki család ingatlanaira a Cinege utcától a Gellérthegyen át Felcsútig és vissza. Szépen össze kell adogatni azoknak a számláknak a gyönyörűséges narancsos mezejében szereplő összegeket, és akkor a kedves választó össze tudja majd hasonlítani az ő nyereségüket a sajátjával.

A kedves átlagos választó összevetheti, mennyivel boldogították magukat, és mennyivel őt ezek a jótét kormánypárti hölgyek és (főleg) urak. Mennyit élnek fel ők, és mennyit élhet fel ő azokból az összegekből, amelyek a jövőnkből hiányoznak majd. A szolgáltatóhálózatok karbantásából és korszerűsítéséből. A sokkal nagyobb és tartósabb hasznot ígérő energiatakarékossági beruházások, lakásfelújítások támogatásából. A megújuló, környezetbarát energiaforrások kiaknázásából. A rezsidrágítással sújtott kisvállalkozások életképességéből, foglalkoztatási és adófizetési lehetőségeiből. És így tovább. Amit a jövőnkből fölélünk, meg fogjuk fizetni. Kamatostul, de nem egyenlően. Akik sokat éltek fel, mert van vagyonuk és hatalmuk, azok keveset, akik keveset éltek fel, azok sokat. Mert az előbbiek hozzák a törvényeket, és nem az utóbbiak.

A kedves választó emlékezhet rá, volt idő, amikor csak bizonyos fogyasztási szint alatt adták olcsóbban az energiát. Mert úgy is lehet. Ha úgy akarják.

Én az ellenzék vezetői helyébe rezsimegtakarításaik közzétételét követelném a kormánypártok politikusaitól. És jó példával járnék elő. Bemutatnám a saját számláimat. A rezsicsökkentést jelenlegi formájában élesen elítélők közül Bajnai Gordonnak, Bokros Lajosnak vagy (pláne) Gyurcsány Ferencnek éppenséggel volna mit. Látná a kedves átlagos választó, mennyivel több pénzt lapátol a Fidesz hozzájuk, mint hozzá. Mennyivel jobban szereti őket. És azoknak a hálátlanoknak ez a pénz, az ilyen rezsicsökkentés nem kell. Nem azért akarnak nyerni, hogy ők nyerjék a legtöbbet. Nem kell őket sajnálni. Nyertek már eleget. Nyerhetnének egyszer a vesztesek javára is.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.