A fanyalgók igaza

Nem lehet szó nélkül hagyni Hoffmann Rózsa kijelentését, amely szerint „legalábbis a közmédia ne biztosítson megjelenési lehetőséget az elégedetlenkedő, ellentmondó, kritizáló, fanyalgó pedagógusok véleményének, mert ők amúgy is kisebbségben vannak, és nekik még a világ legjobb oktatási rendszere sem lenne elég jó”.

Az államtitkár nagyon téved akkor, amikor úgy gondolja, hogy csak a kisebbségben lévő pedagógusok elégedetlenkednek. Az elmúlt napokban Hajdúszoboszlón az egyik középiskola tanára panaszkodott, hogy a fizetésemelés után ötvenezer forinttal csökkent a nettó jövedelme. Egy fórumon egy igazgató említette, hogy az új bérezés miatt a főiskolai végzettségű fiatal kollégiumi nevelő tanár többet keres, mint némelyik tudományos fokozattal rendelkező kollégája. A pedagógusok a túlterhelésről és a sok adminisztratív munkáról is szóltak. Be kell látni, hogy ilyen körülmények miatt kevesebb idő jut az önképzésre, a tudás gyarapítására is.

Dr. Takács Imre
Hajdúszoboszló

A Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.