Gyurcsány Ferenc – és akiknek nem kell

Már megint nagyon csúnya dolgot csinált ez a Feri. Az ilyennel rendes ember nem mutatkozik egy fényképen. Nem ül le vele tárgyalni, elfordítja a fejét, ha szembejön az utcán, nem fogadja a köszönését. Rendben van, a rendes ember már csak ilyen. De mi van akkor, ha ez a rendes ember véletlenül éppen politikus? Akkor azért csak el kellene gondolkodnia azon, hogy miért is viselkedik ez a Feri ilyen illetlenül! Gyurcsány Ferenc nem jelentéktelen számú rajongótáborán kívül szinte mindenki más számára „fekete seggű”.

Ezt ő valószínűleg ugyanolyan jól tudja, mint mindenki más. Vajon annyira az, hogy már úgy gondolja: mindent megengedhet magának, és tízperces sikerért hajlandó eladni a lelkét az ördögnek? Komolyan gondolhatja bárki, hogy a DK prominensei, akik között van néhány jobb sorsra érdemes értelmiségi (ilyet amúgy már csak ennek a pártnak az élvonalában találunk), ehhez asszisztál?

Szerintem egészen másról van szó: Megrögzötten hisz két dologban. Az egyik az, hogy Orbántól meg kell szabadítani Magyarországot. A másik az, hogy az MSZP, élén Mesterházy Attilával, s kiegészítve az egyre halványabb Bajnai-féle csapattal, képtelen ezt megtenni. Gyurcsány nem hiheti, hogy attól, hogy bevennék őt is ebbe a katasztrófaszövetségbe, bármi változna.

Ezért inkább eljátssza az elszabadult hajóágyút, az utolsó pillanatban még egyszer megpróbálja szétzúzni az MSZP ki tudja honnan származó magabiztosságát, hogy aztán rákényszerítse a két szövetkezett pártot, hogy gondolják újra végig az egész történetet.

Rázzák meg magukat és nyissanak új lapot. Hagyják abba azt a játékot, amit egy hagyományos választás jelent. Fogják fel végre, hogy ez a választás nem arról fog szólni, hogy ki és hogyan fog kormányozni 2014 tavaszától, hanem arról az egyetlen dologról, hogy sikerül-e megdönteni a Nemzeti Együttműködés Rendszerét. Ehhez nem kell programokat egyeztetni, hiszen a választási program nagyon röviden összefoglalható:

1. Orbán megbuktatása,

2. 2010-es közjogi állapotok visszaállítása,

3. Új választások kiírása.

E mellé a program mellé minden nem fideszes és nem jobbikos szavazó felsorakoztatható, az urnákhoz hívható. Fel kell kérni egy tisztességben megőszült, életünk valamelyik fontos területén tekintélyt szerzett embert, aki hajlandó az életéből két évet feláldozni azért, hogy a gyerekei és unokái újra esélyt kapjanak egy normális életre.

Mi lesz, ha nem sikerül, mi lesz, ha így is a Fidesz nyer? Akkor vége, akkor gyerekeink és unokáink végleg elhagyják ezt az országot, akik maradni kényszerülnek, azoknak pedig hosszú időre néma csend…

Szántó Judit, Budapest

A Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.