Teljes a belső egység az MSZP szövetségi politikája mögött

Ellenszavazat nélkül, rekordgyorsasággal fogadta el az MSZP országos választmánya az Együtt-PM szövetséggel kötött együttműködési megállapodást.

Gyurcsány Brüsszelre kacsint, összeállhat még az MSZP és a DK

Ugyan lezártnak tekintették a felek az MSZP és a Demokratikus Koalíció közötti együttműködési tárgyalásokat, mindkét oldal tett arra való utalásokat, hogy az utolsó pillanatig lehetségesnek tartják a megegyezést.

Az MSZP-frakció egyharmada kicserélődhet

A hétvégén véglegesítik az MSZP választási listáját, jövőre várhatóan a jelenlegi szocialista frakció legalább egyharmada kicserélődik.

Mesterházy, Botka, Tóbiás vezet

Hosszú választmányi ülésre készül az MSZP pártparlamentje szombaton, és bár a korábbi gyakorlattól eltérően egyelőre meglepő csendben formálódnak a választási listák, bizonyosan több órán át tárgyalják majd a névsorokat.

Eldőlt: Mesterházy és Szanyi vezetheti a szocialisták pártlistáit

Különösebb meglepetés nélkül fogadták el az MSZP országgyűlési és európai parlamenti listáit.

 

A szerk: Földharc

Új arcát mutatta az elmúlt szombaton a Magyar Szocialista Párt. Nemcsak abban, hogy a rendszerváltás óta nem volt ennyire „sima” kongresszusa a személyi kérdésekben mindig hangos vitákra képes politikai szervezetnek, de a pártot térdre rogyasztó 2010-es választások óta talán most először tűrte fel látványosan az ingujját, és mondta ki hangosan: tessék, uraim, ha ez kell, készen vagyunk a harcra!

Mesterházy Attila, akinek elévülhetetlen érdemei vannak a párt életben tartásában és megerősítésében, jelképesen is bemutatta új csapatát, a párt felfrissült vezetését. „Egy csapat vagyunk!” – hirdette az új szlogen, szimbolikusan is lezárva egy korszakot.

A pártelnök mellé és mögé ugyanis csak a kiválasztottak léphettek a színpadra. Mesterházy befolyását és erős felhatalmazását jól mutatja, hogy sem az országgyűlési, sem az európai parlamenti listák elfogadásánál nem volt ellenjavaslat, mindkét névsor könnyedén átment a rendszeren. Az MSZP-s hagyományokat ismerve: különösen könnyedén. A pártelnök úgy lépett át a korábban megkerülhetetlennek hitt „mamutokon”, hogy egy hangosabb szó nem hagyta el a Jókai utcai székházat.

Az MSZP kampányüzemmódra kapcsolt, és győztesnek vélt stratégiáját is egyértelművé tette: a csapat földharcot fog vívni, ha kell, minden egyes választót személyesen győz meg saját igazáról, a Fidesz és Orbán Viktor igazi arcáról. Ha van győztes stratégia, ez az lehet. Kérdés, hogy kellő időben és kellő fokozaton kapcsolt-e be az MSZP gépezete.

Tény, hogy a profi maratoni futók az utolsó húsz kilométert futják a legjobb tempóban, akik pedig már az elején gyurcsányi sprintekre vállalkoznak, ezen a távon hamar kifulladhatnak. Mesterházy „új csapata” átvette a stafétát és megkezdte a távot. Még sok van a célig.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.