Világhír lett a kaposvári dresscode-botrány

Tajvanig is elhallatszott az öltözködési szabályzat miatt kirobbant balhé.

Ragaszkodik az elvárt öltözékhez a Kaposvári Egyetem

Ragaszkodnak ahhoz, hogy az oktatók és a hallgatók alkalomhoz illő öltözékben jelenjenek meg az egyetemen.

Virágra szóló fricska

Hősnek kiáltották ki, de cseppet sem tartja magát annak a kaposvári színésznő, Csapó Virág.

Kaposváron a diákok száján is cipzár van

Teljes érdektelenségbe fulladt azoknak a szervezőknek az ötlete, akik a Kaposvári Egyetem rektora által kiadott öltözködési rendelet ellen próbáltak demonstrációt szervezni az intézmény főbejáratához.

Rómeó és Júlia öltönyben - videóriport Kaposvárról

Egy női aktszobor mellett tüntetett standpapucsban és törölközőben egy maréknyi művészhallgató a Kaposvári Egyetem Művészeti karának udvarán.

 

A szerk: Nem a ruha

Nem tüntettek a Kaposvári Egyetem hallgatói az öltözködésüket szabályozó rektori rendelet ellen. Csak az egyetem leendő színészei tiltakoztak újabb performanszukkal, más karok diákjai viszont óvatosabbak voltak. Vagy csak túlzásnak tartották az októberi hidegre ajánlott tiltakozó dresszkódot (papucs, törülköző).

Amúgy a kaposvári tanárokat is meglepte főnökük gesztusa. Igaz, nem mindenkit, volt, aki úgy vélte, hogy a tavaly kinevezett rektor a kormánypolitika ízlését szolgálva túlteljesít. Merthogy amikor a rektor öltözködési szabályokat ad, akkor nem bízik sem a tanárokban, sem a diákokban, csak az ukázban.

Kicsit olyan ez, mint amikor a kormány attól reméli a jézusi tanítások terjedését, hogy politikai harcostársnak tekint néhány krisztusi egyházat, ahelyett, hogy erkölcsi példát adna. Mondjuk azzal, hogy a közbeszerzések, földek, trafikok és más állami javak elosztásakor nem a kufárok és a maguk felé hajló kezű szentek útját járná, egyengetné. Azt egyébként nem könnyű eldönteni, hogy a Kaposvári Egyetem hallgatói félnek vagy inkább lesajnáló legyintéssel kritizálják a rektor lépését.

Amiképp azt se lehet még eldönteni, hogy milyen diplomásokká válnak.

Ők lesznek-e azok, akik úgy érzik, nem érdemes kiállni semmiért, s nem érdemes voksolni, mert úgyse változik semmi, és ezzel a magatartással tovább izmosítják a közügyektől elfordultak mind testesebb tömegét, vagy ők lesznek-e azok, akik a szavazófülke kontrollálhatatlan magányában egy apró x-szel elküldik a nekik nem tetsző hatalmat a fenébe. Akkor is, ha a nyilvánosság előtt passzívnak, behódolónak látszanak.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.