Uj Péter: Az Akcióterv

Már úgy tűnt, hogy megnyugodhatunk, az ország érdekében fáradhatatlanul és még annál is eredményesebben munkálkodó Orbán-csapat olyan ügyesen hárította a titkos világkormány és Viviane Reding 68-as dekadens, nehéz kommunista, Bajnai-rajongó európai vérbiztos hazánkra mért taktikai atomcsapását, hogy a dolgos nép szinte semmit sem érzékelt az egészből, leszámítva persze a mértékadó sajtó tudósításait. 

Tehát már úgy tűnt, sikerült legyűrni a puccsra készülő Bilderberg-csoportot, amikor a mértékadó sajtó újabb vérfagyasztó összeesküvést leplezett le: Szabó György, a Sanoma Media Budapest Zrt. vezérigazgatója, megelégelvén a Bilderberg teszetoszaságát, erőteljesen szervezkedni kezdett Orbán Viktor megbuktatására, sőt én még azt sem tartanám kizártnak, hogy eszeveszett gonoszságában a rezsicsökkentés eltörlését is tervezte. Az Orbán-ellenes médiaösszeesküvés híre annyira megrázta a Fidesz enfant terrible-jét, az ezerarcú Kocsis Mátét, hogy legott megkapaszkodott a „Magyarország jobban teljesít” felirat szélébe, és akkorát sajtótájékoztatott, hogy tán még maga is meglepődött rajta: leleplezte (leleplezés a leleplezésben!) a hazai médiavilág pénzügyi és politikai torzítására szőtt ötpontos akciótervet. Az akcióterv részleteivel Kocsis nem rémisztgette tovább halálra vált önmagát, így tehát nekünk kell ismertetnünk.

Kun Béla Népi Akcióterv a Hazai Médiavilág Pénzügyi és Politikai Torzítására, a Rezsicsökkentés Eltörlésére, Orbán Viktor Megbuktatására, a Magyar Emberek Végső és Visszavonhatatlan Nyomorba Döntésére (a továbbiakban: KB-NAHMPPTREOVMMEVVNYD)

1. Szabó György vidéki háza mellé legalább tízezres futballstadiont építtet, kedvenc falusi csapatát az első osztályba juttatja, tízmilliárdokat nyomat a labdarúgásba baráti vagy kevésbé baráti, viszont jól zsarolható médiavállalkozókkal.

2. Hetente legalább öt-tízmilliárd forintnyi állami megrendeléshez juttatja a közvetett tulajdonában lévő cégcsoportot, majd a közérdek és a magánérdek közötti viszonyról tart hosszú prédikációkat cinikusan somolyogva.

3. Lázár János dohánynagykereskedő számítógépén megírja a Még nagyobb trafikmutyi című egyfelvonásos abszurd drámáját, amelyet olyan sikerrel játszik majd az ország minden egyes színháza, hogy az egész színjátszást végül államosítani kell, megakadályozandó a színháztulajdonosok gátlástalan extraprofitszerzését.

4. Az úgynevezett Uzsorás-, pénzbehajtó- és amfetamindíler-törvénnyel állami felügyelet alá, egyetlen intézménybe vonja össze a fenti tevékenységű hazai kisvállalkozásokat, ezáltal biztosítva az ágazat jövedelmezőségét és a lakosság megfelelő ellátását. A hírre Csányi Sándor a tőzsde előtt értékesíti Hernádi Zsolt antilopbőr cipőjét, és stratégiai befektetésként negyven deka Pick szalámit vásárol.

5. Az ellenőrzése alatt álló sajtótermékekben kéthetente publikáltat híreket ellene szőtt merényletekről, tervezett harckocsirohamokról, korlátlan tengeralattjáró-háborúkról és a többi. Közben vidám kis hirdetésekben és a lakosságnak sűrűn küldözgetett szerelmes levelekben bizonygatná, hogy jobban teljesít.

(Ennyi a terv. Nem lennék most a saját helyünkben.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.