Olvasói levél: A BKV antiszociális

A budapesti villamosközlekedés gazdája – a Nagykörút kivételével – ugyanazokat a villamoskocsikat üzemelteti évtizedek óta. Az utasok legalább 1/3-át az elesettek, kiszolgáltatottak teszik ki. Nehezen mozgó fogyatékosok, öregek, gyermekekkel, csomaggal utazók. A villamosok lépcsője magas. Csak nagy fohászkodással, az együtt utazók segítségével használható.

A villamoskocsik 6 db ajtaja közül legalább egyet olyan pótlépcsővel és korláttal kellene ellátni, hogy az egyre több rászoruló utas ne legyen kiszolgáltatott, ne legyen a villamosnál emberségesebb busz kényszerű használója. Az ügyintézésben is tükröződik a BKV rászorulóellenessége. Az Akácfa utcai panaszirodán a két ügyfélablak közül csak az egyik működik. Az elektronika lassú. A várakozók sora hosszú. Egyetlenegy pad vagy szék sincsen, ahol a rászoruló várakozók megpihenhetnek.

90 éves, csomagot cipelő kényszerutas

A Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.