A HÖK-ös listákról kérdezi az ELTE-t az MSZP

Tisztázzák: valóban listázták-e a hallgatókat világnézetük és pártszimpátiájuk alapján az ELTE-n - ezt kéri az MSZP az egyetem vezetésétől.

Vizsgálat indult az ELTE-n a hallgatók listázása miatt

Azonnali vizsgálat indult az Eötvös Loránd Tudományegyetemen az esetleges hallgatói listák ügyében - mondta Fábri György, az intézmény kommunikációért felelős rektorhelyettese kedden

Most kiderül: Önről mit mondott volna az ELTE BTK HÖK?

Máris megszületett az a Facebook-alkalmazás, mely megmondja, kiről mit írtak volna listájukba az ELTE BTK HÖK tagjai.

Pintér Sándort is megkérdezik a hallgatók listázása ügyében

Konzultációt kér Pintér Sándor belügyminisztertől és Péterfalvi Attila adatvédelmi biztostól a Tett és Védelem Alapítvány a keddi sajtóhírekben szereplő, a hallgatók zsidó származását feltüntető állítólagos adatbázisok ügyében.

Tagad és fenyeget a HÖK-elnök

Írtak listát, de nem olyan adatokkal – állítja Garbai Ádám, az ELTE BTK HÖK elnöke és "elnöksége", és azt követelik, hogy az ügyet nyilvánosságra hozó ATV szerda éjfélig kérjen bocsánatot.

 

Bocsok

A listázásoknak mindenkorra vége – legalább ennyit biztosan reméltünk a rendszerváltás idején. Azt, hogy felnőhet végre egy olyan generáció, amelynek nem kell attól tartania, hogy a párt, az állam vagy bárki „belistázza”, ki az anyja-apja, párttag-e, milyen vallású, származású, kivel szimpatizál, kivel jár össze vagy éppen bújik ágyba.

Ehhez képest húsz év után ott tartunk, hogy a már szabadságban felnőtt egyetemistavezérek magától értetődő természetességgel gyártották a listákat a társaikról. Nincs miért meglepődni, hogy ezek után megtalálták a helyüket a magyar politikában, ahol a győztesek diadalra vivő eszközei között láthatták a listákat a hatalom kelléktárában.

Ha pedig fölül lehet listázni, akkor előbb-utóbb alul is fognak. Az utóbb jobbikossá lett diákvezérek még csak próbálgatták, ízlelgették, milyen is ez. Összegyűjteni, rendszerezni az információkat a társaikról (később esetleg a választókról vagy a hatalmuk alatt állókról).

Hirtelenjében nem is tudjuk, mitől futkos jobban a hátunkon a hideg: attól, amit, vagy attól, ahogy csinálták?

Még mondja valaki, hogy az iskola falai között Magyarországon nem szereznek használható tudást a diákok. Az időben begyakorolt listázás a politikai pályán már vonzó tapasztalatú marketingszakemberré teheti a friss diplomást. És ha jó pártot talál a gyakorlott listázási szakember, akkor a szóhasználaton sem kell finomítani.

A közkeletű viccben nyuszika azt kérdezi a medvétől, hogy lehúzná-e őt a listájáról.

Medve komák és bocsok! Mi nem azt szeretnénk, hogy lehúzzatok bárkit is a listáról. Hanem azt, hogy egyáltalában ne legyenek ilyen listák. Se a fenekünkről, se a felekezetünkről.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.