A Heti Hetes és a Frizbi nézettsége

Tisztelt Szerkesztőség!

Csider István Zoltán Heti Hetes –nekrológ helyett című cikkében azt írja: most meg ott tartunk, hogy Hajdú Péter már hülyére veri, ha nagyon akarja.

Mivel hasonlókat írt a Heti Hetes nézettségéről az Index és a Népszava is, kénytelen vagyok néhány számmal terhelni önöket, mielőtt ez kész tényként elterjed. Márciusi újrakezdésünk óta 11-szer futott párhuzamosan a Heti Hetes és a Frizbi. A HH átlagosan 22.13-tól 23.24-ig ment, a Frizbi 22.03-tól 23.07-ig. A HH-t a 4 évnél idősebbek közül átlagosan 774,899-en nézték, a Frizbit 695,260-an, a 18–49 év közötti korosztályban HH: 284,976 néző, Frizbi: 232,122 néző. A Heti Hetest tehát a két korosztályban 80, illetve 53 ezerrel többen nézték.

A share, azaz a tévénézők éppen hány százaléka: 4 évnél idősebbek: Heti Hetes 25,69%, Frizbi 20,66%, 18–49 évesek: Heti Hetes 20,34%, Frizbi 15,02%.

Azaz mindkét korcsoportban 5%-kal több.Másképp, ha a Frizbit 100%-nak vesszük, akkor a HH 125%, illetve 133%. A 44 paraméter közül 34:10 a Heti Hetes javára. A kereskedelmileg fontos 18–49-es korosztályban 11-ből kétszer volt nagyobb a nézőszáma a Frizbinek, és ugyancsak 11-ből kétszer volt nagyobb a százalékos nézettsége. Ha az őszt vagy az elmúlt éveket nézzük, hasonló megállapításra juthatunk, amivel most nem fárasztanám önöket. Csider úr gondolatmenetét követvemindez azt jelenti, hogy Hajdú Péter 11 alkalomból csak kétszer akart hülyére verni minket.

Tisztelettel

Farkasházy Tivadar

 


Hibáztam. A beszólás búcsúdala (lapunk online felületén: Heti Hetes – nekrológ helyett) című publicisztikámban túlzó módon állítottam, hogy a Heti Hetest „Hajdú Péter már hülyére veri, ha nagyon akarja”.

A valóság ezzel szemben az, hogy nem „hülyére”, csak megveri, s nem akkor, ha „nagyon akarja”, hanem ha tudja. A fenti (ismétlem: túlzó) megfogalmazással azt szerettem volna sugallni, hogy ha a Heti Hetest már a Frizbi című műsor is meg tudja verni, akkor tényleg nagy a baj. Egyébként meg tudja verni: erre már az idén is volt néhány példa, tavaly pedig egy kicsit több is.

Elnézést kérek mindazoktól, akiket soraim félrevezettek, illetve akik cikkemet olvasva azt gondolták, hogy a Frizbit az esetek többségében, illetve szinte mindig többen nézik, mint a Heti Hetest. Továbbá elnézést kérek Hajdú Pétertől is az elbizakodottságomért, hiszen nem tudhatom, mikor mit/kit és hogyan akar hülyére verni, ha egyáltalán.

Csider István Zoltán

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.