Fehér babák

Eleinte sem volt vicces, de most már kifejezetten idegesítő, hogy a kormánypárt, miközben az ellenkezőjét mondja annak, amit cselekszik, ezt az ellentmondást egyre delíriumosabb lózungokkal próbálja elfedni. Rekvirálják a magánnyugdíjpénzeket, helyette csökkenő értékű tőzsdei részvényeket vásárolnak (Mol).

Eközben nagy hangon kiabálnak a nyugdíjak megvédéséről és a vagyont eltőzsdéző biztosítókról. Vagy megbolondultak, vagy cinikusak. Bevezetik a 27 százalékos rekordáfát, a csekkadót, az SMS-adót, a kötelező kamarai tagságot kötelező illetékkel, az ágazati „nem az emberek fizetik meg” különadókat stb., majd kiállnak azzal, hogy ők az adócsökkentés kormánya, a nemzetközi adóverseny győztesei. Viszont a többség jövedelme az egykulcsos adó miatt tényszerűen csökkent. Nem, senki sem járt rosszul, sőt! – állítják. Nem azt, hogy na jó, néhányan tényleg rosszul jártak, nem, senki, vita befejezve.

Bizonyára meg van tiltva nekik, hogy tárgyszerű mondatokkal fejtsék ki álláspontjukat. Egy racionális állítást mindig lehet vitatni. De ha kellő elszántsággal mondanak valami egészen hajmeresztő és abszurd túlzást, akkor lebénul az agy. Akkor nem érdekes például, hogy egy lebukott nemzetközi diplomahamisító bandának jobb a külső megítélése, mint a magyar kormánynak, csak azt kell hangoztatni, hogy a fél világ nekünk drukkol, és a magyar csodareceptet tanulmányozza – és megmarad a hívek rajongása.

Ezzel a verbális ámokfutással két éve mindennap találkozhattunk a szabadságharc meghirdetésétől a nincs tandíjon át a gazdasági sikerjelentésekig. De mindez eltörpül ahhoz képes, amivel a Gazdasági Minisztérium most lepte meg a közvéleményt. Ennek a kormánynak a gyerekszám folyamatos csökkenése feltehetően még kínosabb, mint az, hogy nőnek az adók, miközben az ellenkezőjét ígérték. Hiszen éveken át azzal ostorozták a balliberális kormányokat, hogy miattuk fogy a magyar, mert nem akarják eléggé a demográfiai fordulatot, mert azt is csak akarni kell. Az ellenzéki Fidesz kétséget nem ismerő bizonyossággal vallotta, hogy a gyerekszámcsökkenés oka a kormány alkalmatlansága és hibás politikája. Jött a váltás, és a magyar rendületlenül fogy tovább. Családi adózás ide, nemzeti összetartozás oda. Valamit erre mondani kell, ennek a fele sem tréfa.

És mondják is: nem pusztán megállítani akarják a fogyást, hanem egyenesen „új baby-boomot” hirdetnek. Ha csak úgy nem! Végül is azokkal az eszközökkel, amelyeket a kormány eddig használt, még a fogyás csökkentése sem reális, akkor miért ne beszéljenek ezen a területen is forradalomról. Ami alatt a hirtelen trendfordulót, az újabb magyar csodát értik. Egy kisebb forradalom máris történt. A kormányzati anyag nem kertel, a gyerekszám-növekedést nem csak úgy általában akarja. Az a stratégiai cél, hogy „a középosztálynak” legyen több gyereke. Így kimondva. Értsd: úgyis mindenki érti. Ne azoknak. Hanem nekünk, fehéreknek. Na, Jobbik, erre varrjál gombot!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.