Operai nyitány

Felelős miniszter ritkán kap akkora pofont a főnökétől, mint amilyet Réthelyi Miklósnak osztott ki Orbán Viktor. Júniusban, amikor kis híján pont került a kínkeserves operaházi főigazgató-kereső játék végére, mert a miniszter kihirdette az általa kiírt pályázat végeredményét, postafordultával jött a válasz: ugyan, ugyan, ilyesmire nem volt felhatalmazása.

Két olyan hónap következett ezután, amikor mindenki arra várt, a kormányfő döntse el végre, kit szeretne az Operaház főigazgatói székében látni. Ezalatt megbízott vezetők jöttek-mentek, a pályázatot nem nyilvánították eredménytelenné, újat sem írtak ki, a bennfentesek lassan már ujjal mutogattak Ókovács Szilveszterre –akit Hír TV-s műsorvezetői székéből ideiglenesen a Duna TV élére röpített a szél –, hogy ő az, akire a miniszterelnök gondol... múlt pénteken mégis azt nyilatkozta Szijjártó Péter, hogy a tárcán belüli személyi döntések a miniszter hatáskörébe tartoznak. Hogy aztán ugyancsak neki jusson a megtiszteltetés hétfőn közzétehetni: Ókovács kormánybiztosként az Opera élére kerül, posztján a miniszterelnöknek tartozik felelősséggel.

Végre megszületett hát a megoldás. Törvényes is (hiszen kormánybiztost senki sem keres pályázattal), igazságos is (elvégre Ókovács nem pályázott, így senki sem sértődhet meg). Két kérdés maradt. Az egyik, hogy Réthelyi Miklós miért adja ehhez az egészhez még mindig a nevét. A másik, hogy no és akkor mi lesz ősztől a kivéreztetett, szétzilált, végletekig elembertelenedett Andrássy úti dalszínházban?

Itt az új férfi. Mi a műsor?

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.