Köszönet a szélsőjobbnak

Szombat este Hejőszalontán magasra tartott fáklyák fényében masíroztak magyar szélsőjobboldaliak.

Több száz honfitársunk cigányozott, zsidózott, útszéli hangon szitkozódott és halált kiáltott mindenkire, aki nem tartozik bele az ő álmaikban már megszületett, boldog, egységes és tiszta magyar nemzetbe.

Köszönet érte.

Köszönjük, hogy fáklyát gyújtottak, s bevilágították nekünk a múltunkba vezető utat. E lobogás fényében már sokkal élesebben látjuk, hogy hová is tart egy ország, ha identitászavarokkal küszködő, frusztrált és történelmileg műveletlen emberek akarják vezetni. A magyar szélsőjobb legnagyobb pártja, az őszinte nemzeti érzéssel és a hazafiság eszményével gátlástalanul manipuláló Jobbik a hejőszalontai gyilkosság kapcsán azt próbálja elhitetni a közvéleménnyel, hogy Magyarországon a „cigányok” etnikai okok miatt ölik a „magyarokat”. Erről szónokol a Jobbik, miközben bíróság előtt áll az a négy magyar állampolgár, aki az elmúlt években előre megfontolt szándékkal gyilkolt magyar állampolgárokat azok cigány származása miatt. Nem igaz, hogy a magyarországi cigányság védelmében kiálló emberjogi szervezetek a „cigány bűnözőket” akarjákmentegetni. Az elmúlt hetekben soha senki nemmentegette a hejőszalontai gyilkosság feltételezett tettesét. Ám ez a bűncselekmény sem adhat indokot a szélsőjobbnak arra, hogy egy faluból kitessékelje mindazokat, akiket nem tekint magyarnak.

Köszönet érte, hogy a szélsőjobboldal múlt szombaton este fáklyát gyújtott, mert a lángok fényében világosabban látjuk az áldozatokat is: azokat a magyarokat, akiket megtévesztett a hazug nemzeti retorika. Akik a jelen szívszorító gondjai elől abba a soha nem létezett csodálatos Magyarországba menekültek, ahol még „tiszták” voltak a gének és „szépen” beszélték a magyart, s amelynek újbóli megalapításához már csak az hiányzik, hogy a jövőből fegyverrel tessékeljék ki a jelent.

„Mennyi tinta folyt vajon történésztollakból arról, hogy a Duna-völgy máig fent maradt népei közül melyik volt itt előbb? Bizonyos, hogy jóval kevesebb folyik, ha már akkor világos az, ami ma: a lelki mély okon semmit nem változtat, akárki volt is az első. Ezen az alapon ugyanis egyőnk se tessékelheti ki erről a területről – de akárcsak egy faluból sem – a másikát, mert hisz, ha ez érvényes érv: minden jenkinek el kellene hagynia Amerikát egyetlen indián kiutasító ujjmutatására.”

Ez az idézet nem egy liberális magyargyűlölőtől származik, hanem Illyés Gyulától. A Szellem és erőszak című könyvében jelent meg – de nem hiszem, hogy ma sokan olvassák.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.