A tét világos

Békésen élhetjük az életünket a magunk ízlése és értékei szerint, vagy félelemben kell élnünk és a ránk szabaduló erőszak határozza meg, mit tehetünk és mit gondolhatunk? Ez a kérdés, válasszatok! Egyébként nem, de most mindegy, ki mit gondol a melegek házasságáról, örökbefogadási jogáról, követi vagy elveti a homoszexualitást elítélő vallási tanításokat, tetszik neki, vagy sem, ha a melegek demonstratívan vállalják és kimutatják szexuális vonzalmaikat, mindenkinek a felvonulók mellett van a helye testben, vagy lélekben, akinek kedves a békés, szabad, polgári élet. Ezt az életet mindig azokon keresztül kell megvédeni, akiken keresztül támadják.

Tavaly a buzizó, egyben zsidózó, gyurcsányozó és ávósozó csőcselék szervezetten, tömegesen és brutálisan, kővel, tojással, Molotov-koktéllal, sörösüveggel és ököllel támadt rá a felvonulókra és a rendőrökre. A támadás után a jobbszélső portálok győzelmi mámorban tobzódtak. A melegfelvonulás szétverése szimbolizálta mindenki szétverését, aki másképp gondolkodik, mást választ, más értékeket követ, mint ők. Nem hiányzott senki a fővárost terrorizáló hírhedt figurák közül, ott volt Toroczkai, Budaházy, Tomcat. "Megmutattuk, hogy nem engedjük a deviánsokat gusztustalankodni... bizony, betörjük a képét akárkinek, aki ezt teszi. Kár, hogy a pofán vert politikusok nem sérültek meg súlyosabban, egyáltalán nem lett volna baj. Örömmel látnám például Orosz Jozefinát tolószékben" - írta blogjában Tomcat. Majd meggondolja, hogy a jövőben kiálljon-e a melegek védelmében üzente a Jobbik politikusa Horn Gábornak, akit kigyúrt alakok köpködtek és ütlegeltek.

A jobbszél abban a hiszemben ünnepelt, hogy többé nem merik majd megtartani a melegfelvonulást: "A jövő évi melegparádé valószínűleg abból fog állni, hogy hatezer rendőr gyűrűjében egy szégyellős homoki elsompolyog a következő sarokig" - írta egy fórumozó az egyik nyilasféle honlapon.

Rajtunk múlik, igaza lesz-e. Meg a rendőrségen. Ha a rendőrség azt tette volna tavaly, amit az idén valószínűleg szerint tenni fog, ha biztonságos távolságban tartotta volna azokat, akikről mindenki tudta, hogy brutális támadásra készülnek, akkor tavaly sem vált volna a melegek ünnepe az erőszak ünnepévé.

A "jobboldali" sajtó jobbik része egyenlőségjelet tett a "provokáló" felvonulók és a rájuk támadók közé, a rosszabbik része az utóbbiakkal szimpatizált. "A kirekesztés jó és hasznos, vallja az orvostudomány és az egész természet, kivéve az úgynevezett liberális demokráciákat" - írta tavaly Bencsik András a melegtüntetést felvezető vezércikkében. (Demokrata, 2008. július 2.) Az "árpádsávot gyalázó szodomitákat simán karóba húzatnám" - írta ugyanebben a lapban a melegtüntetés után Pozsonyi Ádám (Demokrata, 2008. július 9.).

A melegfelvonulás kapcsán Bogár László hevesen agitál "az emberi jogok című liberális tömegpusztító fegyver" ellen a Magyar Hírlapban (augusztus 31.). Ugyanott másnap Bíró Zoltán azt fejtegeti, hogy a "ma szalonképesnek ítélt liberális-demokrata eszközökkel" nem megy majd az új kormány semmire, azért nem tehet mást, minthogy "diktatórikus eszközöket is" alkalmaz.

Az idézettek szavainak súlyuk van a Fidesz sajtójában. Ne gondoljuk, hogy ezek a szavak súlytalanok lesznek, ha a Fidesz kormányra kerül. Ez esetben bizony sokféle csoportnak lehet majd sokféle oka tüntetni a jogaiért és az emberi méltóságáért. Szükségük lesz egymás szolidaritására. S közben ki tudja, mit tesz majd, és kit véd majd a rendőrség.

Csak hogy világos legyen, mi a tét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.