galéria megtekintése

100

8 komment

A szerk.

Vannak szép, kerek számok. Itt van mindjárt a címben megénekelt százas, s még csak hozzá sem kell tenni, mit jelöl. Ez a százas mennyiségében is és szimbolikusan is ott van.

Egy héttel ezelőtt, az első lovagkereszt-visszaadáshullám első csúcspontján aligha gondolta volna bárki, hogy a tömeg kisvártatva e bűvös számban materializálódik, s mintegy leképezi azt a csoportot, amely anno kapott, következésképpen vissza is küldheti a kitüntetést.

Az meg végképp nem fordult meg a fejekben, hogy a százas köré-mögé odasereglik majd megannyi, a világról nem feltétlenül azonosan gondolkodó honfitárs. Hogy matematikusprofesszor és nanáhogyballiberálisszellemikútmérgező mellé fölsorakozik katolikus és evangélikus püspök, regnáló miniszteri főtanácsadó, egy platformról jelezve: a szóban forgó kitüntetés átadásával legalábbis súlyos probléma van.

 

Ettől még, persze, nem fordul ki sarkaiból Magyarország. Nyilván a százas és körétől eltérő véleményű állampolgárok/véleményformálók konklúzióján is lehet lamentálni. Nem utolsósorban azon is mélázhatunk egy sort, amit maga az érintett nyilatkozott a múlt héten a Mandiner.hu-nak: hogy tudniillik igazuk van azoknak, akik tiltakoznak, ennek nyomán felhagy a trágár és durva politikai publicisztikák írásával.

Történhet bármi váratlan – például megszólal valamelyik közjogi méltóság, írhat trillákat az érintett –, a Bayer Zsolt ellen tiltakozó százas már elérte, hogy idézőjelbe tegyen mindent.

Magyarországon még soha nem adtak vissza egy okból 100 kitüntetést.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.