Mozaik a szőlősben

Kelíbia városának bizánci erődjétől pár kilométerre kísérőink egy romházhoz vezetnek. A fű és gazcsomókkal benőtt római korú mozaikpadló szőlővenyigéket ábrázoló mintái jól bizonyítják, Észak-Tunéziában már évezredekkel ezelőtt hódoltak a borkultúrának.

Fizetsz, amennyit gondolsz

Bécs belvárosában működik egy pakisztáni étterem, a Wiener Deewan, ahol annyit eszik az ember, amennyit kedve tartja, és annyit is fizet, amennyit akar. Jó az étel, jó a hangulat, jó az ügy - és nincs turpisság. Videó

Nyaralás munkáért cserébe

Kivit szedne Új-Zélandon vagy hajózna az óceánokon, netán medvéket számlálna az amerikai Yellowstone Nemzeti Parkban? Ha elvesztette állását, ne csüggedjen, önkéntesként a világ legszebb részein bekkelheti ki a válságot.

Halászok az Arab-tenger partján

Colva lakosságának nagy része - a turizmus mellett - halászatból él. A módszerük egyszerű, évszázadok óta ugyanazt teszik: egy nagyobb csónakkal beeveznek a tengerbe, az indulási pontnál pedig egy hosszú kötéllel útjára indítják a hálót. Videó

Lovasturizmus és vágóhíd

A lovas turizmus sötét oldaláról kevesen tudnak, és még kevesebben beszélnek róla. Az idényszerűen működő lovardák igazi világa a turisták előtt láthatatlan, mint az út is, ahogy a kizsigerelt ló a szezon végén egy olaszországi vágóhídra kerül.

 

Utazz a nyereményekre a Népszabadsággal!

Elindult a január végéig tartó játék a NOL.hu-n. Oszd meg utazási élményeidet blog, kép, vagy akár videó formájában és nyerj könyv-, vagy DVD-csomagot, vagy fődíjként két repülőjegyet! A szabályokat itt olvashatod.

Töltsd fel a NolBlog vagy NolTV oldalra bármilyen utazási élményedről készült saját blogodat, képeidet vagy videódat! A nevezni kívánt fotókat egy rövid leírással együtt e-mailen is elküldheted, az utazas@nepszabadsag.hu címre.

Nevezni az utazz.nolblog.hu oldalon lehet, ahol regisztrált felhasználóként bárki hozzászólásban jelezheti, mit kíván indítani a versenyen, és egyúttal megadhatja a nevezni kívánt blog vagy videó linkjét is.

A játékba nevezett blog, kép vagy videó ezután szerkesztett formában az utazz.nolblog.hu oldalra kerül, ahol a látogatók egy héten keresztül (hétfőtől következő hét hétfő reggel nyolc óráig) értékeléssel szavazhatnak a nekik leginkább tetsző alkotásokra.

A szavazás eredményeként az 5 legtöbb szavazatot kapott, valamint 3, a szerkesztők által kiválasztott blog, kép vagy videó újabb egy hétig versenyez a NOL.hu Utazás rovatában, így ebből a 8 beszámolóból kerül ki a heti nyertes. A legtöbb szavazatot kapott útibeszámoló beküldőjének ajándéka egy könyvcsomag, amely Vincze Zita India gyógyszálló és Krajczár Gyula Sárkány fészke című könyvét tartalmazza, vagy az Ezerarcú világ című 20 részes DVD-sorozat.

Ezután újabb egyhetes szavazás kezdődik az Utazz-blogon, ahol újabb blogokra, képekre, videókra lehet szavazni, amelyek közül a legjobb nyolc ismét a NOL.hu-n versenyez majd. 

A tizenhat héten át tartó játék győztese a heti nyertesekből kerül majd ki, akikre a játék utolsó két hetében újra lehet szavazni a NOL.hu-n. A 2010. január 31-én éjfélig beérkezett szavazatok alapján a legtöbb szavazatot kapott játékos fődíjként két fő részére szóló repülőjegyet nyer egy európai nagyvárosba.

Jó tudni!

Egy játékos csak egyszer nyerhet a heti sorsolásokon, így ha olyan játékos kerül ki győztesként, aki már előtte nyert, akkor automatikusan a szavazatok alapján utána következő játékos győz. Viszont ha az egyik héten nem nyert a képed, videód, vagy blogod, a következő héten ismét nevezhetsz egy újabb alkotással!

A  nyerteseket e-mailben értesítjük, nevüket a szavazás után a nol.hu/utazz oldalon és az Utazz-blogon tüntetjük fel.

A hivatalos játékszabály itt olvasható.

Játssz a Nol.hu-val!
utazás
Top cikkek