Fürdőkultúra: Dél-Alföld

Termálvölgyként is nevezhetjük ezt a tájat, ahol a föld mélye a régióban található közel ötszáz termálkutat táplálja, melyekből ma körülbelül száz kút adja fürdőink vizét. Az "Alföld Spa" egyediségét a gyógyító vizek és szolgáltatások sokasága mellett a pusztai romantika, a sok napfény, a kedves kisvárosok, falvak és tanyák hagyományai és kultúrája adja. No és a helyi gasztronómia remekei. ITTHON MELLÉKLET

Oázis a kiskunsági sivatagban

A kiskunmajsai Jonathermál gyógy- és élményfürdő 20 hektáros füves-fás területen fekszik, ezért a legforróbb nyári hétvégéken sem zavarják egymást a vendégek.

Guruló Vacak helyett Lala loki Cegléden

Cegléden megint kisvasút jár. Igaz, nem a régi madzagvasút, hanem egy színes, kerekeken guruló "vonat", amely a turistákat viszi körbe húszperces városnéző sétára, de a helyiek többségének is tetszik: utazott már rajta násznép, óvodáscsoport és az idősek otthonának lakói is.

Reformkori séta Balatonfüreden

Szeptember 25. és 27. között reformkori hangulat várja a látogatókat Balatonfüreden: zenei és irodalmi műsorok, bemutatók idézik a történelmi időket.

Sárvár: a természet adta kincsek városa

Jól dönt, aki kikapcsolódásra, pihenésre, gyógyfürdőzésre Sárvárt választja. A Nyugat-Dunántúl központjában, gyönyörű természeti környezetben, sokszínű, ezeréves múltú város fogadja a látogatót.

 

Túraútvonal-hálózat épül a Dél-Alföldön

164 millió forintos uniós támogatással több mint 100 kilométer túraútvonal-hálózat épül a Dél-alföldi régióban, a Maroshát térségében.

Több mint 100 kilométer túraútvonal-hálózat épül a Dél-alföldi régióban, a Maroshát térségében. Ujhelyi István elmondta: a turizmus-fejlesztési program 85 százalékos, vagyis 164 millió forintos uniós támogatással valósul meg, a fennmaradó önrészt az érintett önkormányzatok, vadásztársaságok, lovardák és civil szervezetek biztosították.

A túraútvonalak mentén pihenőhelyek jönnek létre, ahol tájékoztató táblák hívják fel a figyelmet az adott terület fontos turisztikai látnivalóira. A projekt keretében új külsőt és funkciót kap a tótkomlósi "Kisbirtokos" épület, amely Természet Háza néven kistérségi bemutató központtá válik.

Ujhelyi István elmondta,  míg az első fejlesztési tervben még csak 30 milliárd, addig az Új Magyarország Fejlesztési Tervben már ennek az összegnek a tízszerese, 300 milliárd forint áll a turisztikai beruházásokat tervezők rendelkezésére. A marosháti túraútvonal kapcsán örvendetesnek nevezte, hogy immár nemcsak a nagy hagyományokkal bíró balatoni, vagy fővárosi térségben indulhatnak meg fejlesztések, hanem az eddig kevésbé ismert területeken is.

Top cikkek