Csak kedvesen a bliccelő turistával!

Tavaly huszonnégy külföldi turista tett panaszt a BKV-ellenőrök durva, megalázó bánásmódja miatt.

A busz vidáman belecsobban a Dunába

Budapest új látványosságának szánják a kétéltű buszt.

Komp helyett - kétéltű látványosság

Igazi vízibusz, mert úgy néz ki, mint egy busz, de úszni is tud.

Újlipótváros futurisztikus lépcsőházai

Zárt ajtók mögé pillanthatunk be Bujnovszky Tamás fotográfus és az Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény közös tárlatán.

Incselkedők és a groteszk vízköpő

Meztelen nő incselkedik a járókelőkkel nap mint nap a Ferdinánd híd alatt. Persze a Szigonyos női akt csupán egy szobor, amely alatt ott ékeskedik egy díszkút. Terézvárosban 63 udvari és köztéri díszkút épült: többségük a XIX. században.

 

Több ezren csobbantak a Dunába

A kétéltű városnéző busz szeptember 18-i indulása óta több ezer külföldi turistát fogadott fedélzetén. Novembertől minden vasárnap a belföldi turistákat várják.

A RiverRide szeptember 18-i indulása óta több ezer külföldi turistát fogadott fedélzetén. Az első napoktól folyamatosan növekszik az utasok száma, és egyre nagyobb az érdeklődés a külföldi utazók részéről. A turisták körében hamar elterjedt ez a programlehetőség. 

A nemzetközi siker mellett a rendkívüli hazai érdeklődést tapasztalva, a RiverRide 2009. november 8-tól, vasárnap délutánonként 17.00 órakor elindítja egyórás, magyar nyelvű kétéltű programját. A programra magyar családokat, belföldi utasokat várnak, akik kíváncsiak a város fényeire a Dunáról, legérdekesebb történeteire, és a túra fénypontjaként csobbanással teszik felejthetetlenné az élményt.

A kétéltű busz közel százmillió forintba került, az olasz-francia Irisbus alapjaira épülő kínai karosszériás és 1,3 méteres merülésű máltai-skót tervezésű kétéltűt 300 lóerős teljesítményű Iveco dízelmotor hajtja, merülés után vízsugárhajtással halad. A megrendelt busz 22 hónap alatt készült el, 2008 decemberében érkezett Budapestre.

A busz útvonala: Roosevelt tér-Parlament-bazilika-zsinagóga-Andrássy út-Oktogon-Hősök tere-Dráva utcai lehajtó. Eközben az idegenvezető ismerteti a mentőmellények helyét, megmutatja a két vészkijárati ajtót és négy ablakot, aztán a Dráva utca magasságában csobbanás a Duna-partról.

 

Vidáman billeg át a túlpartra
Kétéltű autóbusz, Kurucz Árpád felvétele,2009-09-09
Top cikkek