Mezítláb a parkban

Homokban lépdelni, sárban, kavicsokon átgázolni, vagy éppen tőzegbe süppedni – mindezt saját egészségünk és persze jókedvünk érdekében egyre több „mezítlábas parkban” tehetjük meg. A Németországból kiindult mozgalom egyre népszerűbb Európában, Magyarországon például Tabajdon hódolhatunk a mezítlábas séta örömeinek.

Török kori fürdők Budán

A budai hévizek évezredek óta tisztítanak, gyógyítanak. A klasszikus időszakok: Aquincum és a török hódoltság ideje. Az utóbbinak nem csak az emlékei élnek.

Raktárturizmus, őszi wellness Baranyában

A kikapcsolódásra vágyókat kedvezményes szállásokkal, wellness-szolgáltatásokkal várják Sikondára, Magyarhertelendre és Pécsre. A kikapcsolódásra vágyókat kedvezményes szállásokkal, wellness-szolgáltatásokkal várják Sikondára, Magyarhertelendre és Pécsre.

Élmény és gyógyvíz Győrben

Győrbe, a folyók városába egyre többen érkeznek a termálvíz miatt. A Rába Quelle élmény- és gyógyfürdő parkolóit a magyar autók mellett főleg szlovák és cseh buszok foglalják el.

Meghalt Habsburg Ottó felesége

Regina Habsburg 1951-ben ment feleségül Habsburg Ottóhoz.

 

Sörben úszhatunk Ausztriában

A meleg sör állítólag jót tesz a bőrnek, kitágítja a pórusokat, serkenti a vérkeringést és a sebek begyógyulását is gyorsítja.

Sörfürdőhely működik Ausztriában, 7 medencével. A létesítmény Starkenbergben van, medencéi nem nagyok, 4 méter hosszúak és bő két méter szélesek. Inkább heverészésre, mint úszásra, vagy ivásra valók, már csak azért is, mert nem túl hideg a sörük.

Az üzemeltető szerint a meleg sör jót tesz a bőrnek kitágítva a pórusokat, a vérkeringésnek és még a sebek begyógyulását is gyorsítja.

Aki megszomjazik a sörfürdőben, a medencékhez igen közeli pultnál ihat hideg sört - is. "A sörfürdő valóban segít néhány kórságon. De ha mégsem, akkor is elég ittas lehet tőle az ember, hogy ne törődjön többé a bajával".

Katja Horn lies in a copper bath tub full of beer and water in a dimly lit relaxation room at the Hotel Esplanade in the German spa town of Bad Saarow east of Berlin May 28, 2004. The bathing beer - a product for external and internal use, its label
Katja Horn lies in a copper bath tub full of beer and water in a dimly lit relaxation room at the Hotel Esplanade in the German spa town of Bad Saarow east of Berlin May 28, 2004. The bathing beer - a product for external and internal use, its label says - is brewed at the Neuzeller Kloster Brewery near the Polish border. REUTERS/Arnd Wiegmann TO MATCH FEATURE GERMANY-BEER AKW/CRB
Top cikkek