Kirándulás a kőszegi Óházhoz

A bakancsos és kerékpáros turisták kedvelt úti célja a Kőszegi-hegységben lévő Óház, no meg a tőle nem messze lévő Hét(vezér)-forrás.

A natúrpark programjai a világhálón is elérhetők

A napokban kiváló ökoturisztikai célterületnek minősítette a Kőszeg központú Írottkő Natúrparkot az Európai Unió EDEN pályázatát bíráló bizottság.

Megújul a kőszegi vár

A történelmi kisváros műemlékekben az ország ötödik leggazdagabb városa. Jövő tavaszra megszépül a Jurisics tér és a vár is, de ha idén ősszel tervezünk ide kirándulást, azt sem bánjuk meg.

Az erdei vasutat ünneplik Gemencen

Nem csak utazhatnak a kirándulók a gemenci nosztalgia vonaton, vezethetik is a Rezét nevű gőzmozdonyt. A Gemenc Zrt. változatos programokkal ünnepli a több mint fél évszázados erdei vasút napját.

Mezítláb a parkban

Homokban lépdelni, sárban, kavicsokon átgázolni, vagy éppen tőzegbe süppedni – mindezt saját egészségünk és persze jókedvünk érdekében egyre több „mezítlábas parkban” tehetjük meg. A Németországból kiindult mozgalom egyre népszerűbb Európában, Magyarországon például Tabajdon hódolhatunk a mezítlábas séta örömeinek.

 

Rövidfilm készül a kőszegi Írottkő Natúrparkról

A park idén elnyerte a Magyarország legjobban fejlődő ökoturisztikai úticélja címet, ennek alapján jogosult a Kiváló Európai Desztináció cím használatára.

Az Európai Unió megbízásából készít angol nyelvű rövidfilmet egy német forgatócsoport a kőszegi Írottkő Natúrpark ökoturisztikai lehetőségeiről.

Az Óház-tetőn lévő egykori várrom, ma kilátó
Az Óház-tetőn lévő egykori várrom, ma kilátó

A natúrpark idén elnyerte a Magyarország legjobban fejlődő ökoturisztikai desztinációja címet, és ennek alapján jogosult a Kiváló Európai Desztináció (European Destination of Excellence) cím használatára.

Az erről szóló tanúsítványt október 7-én, az európai turizmus napján az Európai Turizmus fórumon veszik át Brüsszelben a natúrpark képviselői, ahol a most készülő angol nyelvű rövidfilm segítségével bemutatják a térséget. A filmen szerepel majd Kőszeg történelmi belvárosa, a Jurisics-vár és vármúzeum, a Hegyaljai utcai borospince, a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont, az Ó-ház kilátó, a Csillaghúr-tanösvény és a Cák-Velem-Bozsok kerékpárút is

 

Top cikkek