Itt dobog a Föld szíve

Egyesek a Föld szívcsakrájának tartják a Pilist, pontosabban Dobogókő térségét, ahol különös nyugalom szállja meg az ideérkezőket. Fakadjon bármilyen tőről ez az élmény, érdemes a titkokat rejtő vidéket felkeresni.

A Pilist egész évben kirándulók, túrázók tömege látogatja, és állítólag valamilyen rejtélyes módon az ideérkezőket hamarosan megszállja egyfajta különös nyugalom. Vélhetőleg lenyűgözi őket a nyugodt természet, a tiszta levegő. Az ezoterikusok szerint nem erről van szó: a Pilis a Kárpát-medence energetikai szempontból kitüntetett helye, spirituális központja, az a pont, ahol „az Ég és a Föld összeér”. Erre mondjuk egy magashegység hihetőbb helyszín lehetne, hiszen Dobogókő mindössze 700 méter magas. A földhözragadt szemlélődő azonban ezt úgysem érti meg, azt meg pláne nem, hogy ez a hely a Föld szívcsakrája.

Aki nem hisz a csakrákban és az energiavonalakban, az is feltöltődve tér haza
Aki nem hisz a csakrákban és az energiavonalakban, az is feltöltődve tér haza

A csakrák ott keletkeznek, ahol a szellemi energiaáramlatok huzamosan keresztezik egymást – olvasom a Dobogókőért Közhasznú Alapítvány szövegében. Ezek az áramlatok testünkben úgy szállítják az energiát, mint ereink a vért. A csakrák erőközpontok, amelyek megfelelő állapotukban átalakítják a szervezet és a kozmosz energiáit, közvetítik azokat egymás felé. A hét főcsakra a szivárvány hét színével közel megegyező rezgéstartományban működik. Ha testünkben nincs lelki összhang, ezek rezgésszáma megváltozik.

A Földnek is van hét főcsakrája, a szívcsakrája pedig éppen Dobogókőn és környékén, azaz a Pilisben (egyes vélekedések szerint a Rám-hegyen, a Ferenczy-sziklánál) található. A Föld szíve itt dobog, s ha ez nem lenne elég, ráadásul Dobogókő a Föld legerőteljesebb energiaközpontja. Érdemes rendszeresen a szívcsakra közelében tartózkodni, azaz a Pilisbe kirándulni, amely kérés nélkül, folyamatosan feltölti szervezetünket energiával.

A dalai láma magyarországi látogatásai alkalmával elsőként szintén az általa is a világ egyik legfontosabb és legcsodálatosabb helyének tartott Dobogókőre sietett – ezt hirdetik a teória hívei. Meg azt, hogy a dalai láma szerint is itt van a Föld szívcsakrája. Ezzel szemben a dalai láma 2010-es budapesti látogatásakor – amikor erről kérdezték – az ostoba kérdések halmazába sorolta ezt a felvetést. A kérdés azért is sületlenség, mert a szívcsakra – ami nem egy hely vagy állapot – minden emberben megtalálható. A csakrák alatt az emberben meglévő belső erőközpontokat kell érteni, tehát szó nincs arról, hogy a külvilágban, fizikai síkon kellene keresni őket. A vallástörténetből ismerős, hogy minden nép a maga országát tekinti a világ közepének, de ezt szó szerint értelmezni meglehetősen gyermeteg gondolkodásra vall.

Egyébként mindegy, hogy mi van vagy mi nincs a Pilisben. Mindenkinek mást ad. Nem különbet, mást.

I!

Cím: Dobogókő–Pilisszentkereszt  

Megközelítés: Budapest felől a 11-es főúton, majd a Pomáz–Pilisszentkereszt útvonalon, Esztergom felől pedig Pilisszentlélek mellett elhaladva érhető el. Mindkét irányból megközelíthető helyközi autóbusszal is

A cikk a Népszabadság TOP Titkok 2015 c., 100 különleges belföldi úti célt bemutató kiadványában jelent meg. A magazin  megvásárolható digitális formában a Dimag vagy Lapcentrum oldalakon vagy keresd az újságárusoknál!

Top cikkek
NOLBLOG