Török fürdőszoba

Hozzányúltak. Korábban félig vicces, félig komolykodó uborkaszezoni vita ment arról, hogy elesett az utolsó férfibástya is Budapesten (végül a kevésbé forgalmas keddet nevezték ki teljes női nappá), de abban már semmi vicces nincs, ahogy a legszebb törökfürdőnk az átalakítás után kinéz.

Kleopátra elámulna

UTAZÁS TOP 50

Megújult a Ferdinánd-kapu

Levéltári dokumentumok szerint a kaput a XVI. század közepén építtette Ferdinánd magyar király, német-római császár, s az építmény ezért az ő nevét viseli. A Ferdinánd-kapu és környéke a mostani erődítmény egyik legelső épületei közé tartozik.

Élmény és gyógyvíz Győrben

Győrbe, a folyók városába egyre többen érkeznek a termálvíz miatt. A Rába Quelle élmény- és gyógyfürdő parkolóit a magyar autók mellett főleg szlovák és cseh buszok foglalják el.

Budapesti a világ leghangulatosabb hostele

A Hostelworld.com látogatónak szavazata alapján a budapesti Carpe Noctem hostel az ötödik lett a HOScar-rangsorban, valamint leghangulatosabb hostel címét is elnyerte.

 

Hallgassa Kovács Katit és Parti Nagy Lajost a medencéből!

Ismét megrendezik a Fürdők Éjszakáját: egy jeggyel mártózhatunk meg a Széchenyi, a Gellért, a Rudas és a Király fürdő medencéiben, ráadásul különleges koncerteket is hallgathatunk.

A Fürdők Éjszakája idén már négy különleges helyszínen, a Széchenyi, a Gellért, a Rudas és a Király fürdőben is várja programokkal, zenével, tánccal, felolvasással a látogatókat. December 4-én, 22.00 és 03.00 óra között egy jeggyel négy helyszínen fürdödhetünk. A közös belépő részeként a vendégeknek Bambi is jár ajándékba. Jegyek elővételben november 30-tól kaphatók, 2900 forintért.

A Széchenyi-, a Gellért- és a Rudas fürdőben zenés, táncos, kulturális programok, a Királyban pedig csendes, relaxáló éjszakai fürdőzés várja a télen átmelegedni vágyókat, a programokból kor és érdeklődés szerint lehet válogatni.

Izgalmasnak ígérkezik a Szécshenyi fürdő programja, ahol Parti Nagy Lajos felolvasása mellett fellép Kovács Kati és a Qualitons együttes is.

A fürdők közti közlekedést ingyenes buszjáratok segítik, a buszok negyedóránként járnak, és a fürdők főbejáratánál állnak meg. Mindegyik helyszínen bárok és büfék kínálnak inni- és harapnivalót a vendégeknek.

 

Első alkalommal rendezték meg a Fürdők Éjszakáját. Zenével kísért némafilm vetítés a Gellért fürdő termál medencéjében
Első alkalommal rendezték meg a Fürdők Éjszakáját. Zenével kísért némafilm vetítés a Gellért fürdő termál medencéjében
Top cikkek