Lakott sziget

Nem a most véget ért fesztiválszigetre gondolok, hanem a régi bevált Margitszigetre.

Különleges négyzetkilométer

Séta a Margitszigeten.

Schulek mester díszkése, Kossuth Lajos pecsenyevillája

Bár azt hihetnénk, kizárólag a szakmát érdekelheti, milyen is egy kézi hajtású kutter vagy egy szalámipasztát gyártó gép, az Országos Húsipari Kutatóintézet kiállítása iránt sokan érdeklődnek, és nem csupán a szakmabeliek körében.

Útikönyv helyett zsebképernyő

Térkép a kézben, tekintet az esernyőt magasba tartó idegenvezetőre szegezve - lehet, hogy a modern turistát hamarosan inkább a nyakában lógó GPS-készülékről lehet megismerni.

Bioboltok, piacok és parkok Budapest Zöld Térképén

Elkészült a főváros "zöld helyeit" összegyűjtő internetes térkép. A Tudatos Vásárlók Egyesülete a Habitat Világnaphoz kapcsolódva adta át a több ezer adatot tartalmazó interaktív térképet.

 

Főszezon szeptemberben is

Szeptember 18. és 20. között rendezik meg a III. Főszezon kiállítást, ahol szállodák és panziók, élményfürdők és kalandparkok, falvak és városok, múzeumok és fesztiválok mutatkoznak be.

Szállodák és panziók, élményfürdők és kalandparkok, falvak és városok, múzeumok és fesztiválok mutatkoznak be a III. Főszezon belföldi turisztikai kiállításon. A kiállítást Szeptember 18. és 20. között rendezik meg a WestEnd City Center Millennium tetőkertjében. Magyarország szinte teljes turisztikai kínálata bemutatkozik, a kiállítók akciókkal is készülnek a rendezvényre.

Az idei Főszezon kiállításon külön utcában állítanak ki a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) tagjai. A rendezvény szakmai partnere a Magyar Turizmus Zrt., a rendezvényen Magyarország összes turisztikai régiója képviselteti magát. A Kulturális turizmus évében a rendezvény díszvendége Pécs és az Európa Kulturális Fővárosa 2010 programsorozat.

A Főszezon kiállításon mindhárom nap sport- és táncbemutatók, táncház és kulturális műsorok szórakoztatják a látogatókat. A gyermekeknek az ÖkoTér csapata tart a környezettudatos szemléletre oktató játékos foglalkozásokat.

 

 

Top cikkek