Friss hó várja a síelőket a Kékestetőtől a Nagy-Hideg-hegyig

Sportolásra alkalmasak a magyarországi sípályák, az üzemeltetők remélik, hogy a pályák minősége kitart a hét végére várt felmelegedés ellenére is.

Poroszlóról indul a Tisza-tavi jégtúra

Speciális felszerelést nem igényel, ám téli túrázásra alkalmas réteges ruházat, vízálló lábbeli, esőkabát és váltóruha azért jól jöhet a január 30-án megrendezett hagyományos jégtúrán.

Most érdemes síelni indulni a magyar pályákra

A hétvégi havazásnak köszönhetően azok a sípályák is kinyithattak, ahol nincsen hóágyú.

Jeges túrák a Tisza-tavon

Szemmel láthatóan maguk a szervezők is meglepődtek, amikor kétszáz ember gyűlt össze január 30-án, hogy egy egészségeset túrázzon a Tiszató jegén.

Jégpályákat zárnak be a Balatonon, de öbölátcsúszás lesz

A havazások miatt ideiglenesen bezárták a siófoki és a keszthelyi jégpályát, BalatonátCsúszás helyett badacsonyörsi öbölátcsúszást terveznek.

 

Bezárnak a balatoni jégpályák

Balatonfüred kijelölt jégpályáján szerdán még lehetett korcsolyázni, de az enyhülő időjárás és a várható esőzések miatt több balatoni jégpálya már bezárt.

A siófoki obszervatórium tájékoztatása szerint Siófok előtt még 17 centiméteres a jégvastagság. A napokban esőzés alakulhat ki a térségben pénteken pedig kiadós eső várható.

Balatonfüreden szerdán még működött az Esterházy strand előtt kijelölt és karbantartott jégpálya, de várhatóan csütörtökön már az is bezár, Siófok jégpályája pedig már korábban bezárt.

Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője elmondta: az enyhülés és a várható esőzések miatt a napokban minden bizonnyal véget ér a balatoni korcsolyaszezon.

 

Top cikkek