Idegenvezetés ingyen

Idén is február utolsó vasárnapján, vagyis ezen ahétvégén lesz az idegenvezetők világnapja, ami turistáknak és helybélieknek egyaránt ingyenes idegenvezetést jelent Budapesten.

A vasárnapi világnap már szombaton elkezdődik a Szent István-bazilikába meghirdetett ünnepi nyitókoncerttel, melyen a részvétel ugyancsak ingyenes.

A városnéző programokat magában foglaló világnapi rendezvénysorozat a szokottnál bővebb választékot kínál, mert – mint azt a szervezők hírleveléből megtudtuk – magába foglalja a Budapest Szíve program adta lehetőségeket is.

A világnapi túrák vasárnap reggel kilenctől indulnak a Hősök teréről, ahonnan egy órával később három speciális busz gördül ki a mozgássérülteknek szervezett városnézésre. Közben folyamatosan indulnak a buszos, villamosos és hajós városnézések.

A programok általában másfél órán át tartanak, és fizetni legfeljebb azoknak a résztvevőknek kell majd, akik belépődíjas intézmény meglátogatását is tartalmazó túrára indulnak. A Kossuth téren délelőtt bemutatják az új magyar találmányt a siketek mobilos idegenvezetésére.

Top cikkek