Martfű is gyógyhely lett

A nyolcezer lelkes Szolnok megyei település, Martfű, amely eddig főként iparáról volt híres, új lehetőségeket talált az idegenforgalomban: hatvanhét fokos, gyógyászati célokra is kiválóan alkalmas vizük főként a mozgásszervi és bőrbetegségeket enyhíti.

Marci valóban jól élt Hevesen

Nem tartozik a legismertebb turistacélpontok közé a dél-hevesi Heves városa, pedig különleges látványosságokkal várja a hazai értékekre kíváncsiakat.

Titkok, csodák, örömök Kecskeméten

Kőbe karcolt malomtábla a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely egyik bejárata előtti asztalon – régészeti leletek bizonysága szerint ilyeneken játszottak Árpád-kori eleink.

Bohócot simogatni

A virágok városa. A festők városa. A szökőkutak városa. A szecesszió városa. Az utcaszobrok városa. Sokféleképpen nevezték már Kaposvárt, de talán – a sokszínű programkínálat miatt – egyszerűbb, ha azt mondjuk: a kirándulók városa.

Papírtárlat nyílik a szolnoki levéltárban

Az egykori szolnoki papírgyárban létrehozott múzeum anyagával gazdagodott a Szolnok megyei levéltár; a papír és a papírgyártás, valamint az írás történetét bemutató tárlat országosan is különlegességnek számít.