Apró betűk, pluszköltségek

Mennyibe kerül valójában a pár ezer forintos akciós repülőjegy? Mire kell odafigyelni a jegyvásárlásnál, ha fapados légitársasággal utazunk? A fapados repülések blogjának szakértője segít.

Sikeres próbát hajtott végre az ötödik generációs orosz vadászgép

Sikeres volt az ötödik generációs orosz vadászrepülőgép első repülési kísérlete a távol-keleti Amur menti Komszomolszk repülőgépgyárában - jelentette az Interfax hírügynökség pénteken, moszkvai idő szerint reggel.

Meggyújtották a toalettpapírt, leszállt a gép

Kényszerleszállást hajtott végre szombaton a kínai Nanfang légitársaság Urumcsiból Vuhanba tartó járata, miután az egyik utas a felszállás után meggyújtott egy tekercs toalettpapírt a mellékhelyiségben.

British Airways: egy negyedév nyereség

A korábbi gyengébb eredmények után váratlan nyereséget jelentett folyó üzleti éve harmadik negyedévéről a British Airways.

Felszállóágban a ferihegyi repülőtér

A tavalyi visszaesés után az idén már bővülést vár a Budapest Airport, az utasforgalom akár újra elérheti, vagy meghaladhatja a 2008-as 8,4 milliót, a januári forgalom 2 százalékkal magasabb volt az egy évvel korábbinál.

 

A repülőjegy-svihák

Egy újsághírben felismertem a pofát, aki két éve átvert. Barátaim ajánlották a repülőjegyügynököt, azzal, hogy ő tudja a legjobb megoldásokat a legolcsóbban megtalálni. Röviden: amikor a reptéren megjelentünk a tengerentúli útra felmálházva, kiderült, nincs számunkra hely. Végül elrepültünk egy másik járattal, a család összedobta a pénzt, és másodszor is fizettünk. A szerkesztő jegyzete.

Nagy nehezen visszakaptuk a pénzt. Úgy döntöttem, nem megyek a rendőrségre, örültem, hogy elfelejthetem a megalázó érzést. Most lefogták. Az üzelmeket folytatta, s egész sportcsapatokat vert át. Talán lefoglalta a helyet, kifizettette az árát a megrendelővel, majd lemondta. Jó esetben talált egy olcsóbb megoldást, s lenyúlta az árkülönbséget. Rossz esetben a kliens úgy, vagy még rosszabbul járt, mint mi.

Kiderült: az iroda, ahol a pénzt hagytam, nem volt bejegyezve az illetékes hatóságnál, s nem tartozott a szakmai képviselethez. A tagságok biztosítékot adnak az utazónak. Talán másokat is megtévesztett a rendezett iroda. Most nyilván a rendőrség és az ügyészség veszi kézbe a svihák ügyét. Remélem, Önök elkerülik az ilyen eseteket. Tehát, nézzük meg, kitől vásárolunk, az okos utazókat követve ellenőrizzük a repülőtársaságnál, hogy megvan-e a helyünk. Ha nem akarunk interneten vásárolni, s irodához fordulunk, úgy azt bevezetett cégnél tegyük. Jó utat!

Top cikkek