Balatoni strand épül Palócföldön

Aki igazán szórakoztató programban szeretne részt venni, az látogasson el augusztus 15-én Ivádra, a Batyus Galoppra.

Táncsics falva, Ácsteszér

A címünkben szereplő Komárom-Esztergom megyei településen, a Táncsics Mihály utca végén, a 45.

Kaposvári útikalauz látássérülteknek

Országosan egyedülálló szolgáltatással, a városról szóló turisztikai információkat tartalmazó Braille-írásos brosúrával, speciális térképpel és hangos idegenvezetéssel segítik a vakokat és gyengénlátókat.

Ezernyi jó móri korty

Vajon tartogat-e más érdekességet a turista számára Mór az ezerjón kívül? Természetesen igen.

Mezítláb a parkban

Homokban lépdelni, sárban, kavicsokon átgázolni, vagy éppen tőzegbe süppedni – mindezt saját egészségünk és persze jókedvünk érdekében egyre több „mezítlábas parkban” tehetjük meg. A Németországból kiindult mozgalom egyre népszerűbb Európában, Magyarországon például Tabajdon hódolhatunk a mezítlábas séta örömeinek.

 

Nemzetközi foltvarró kiállítás Székesfehérváron

Nemzetközi kiállításra készülnek a hazai foltvarrók; a Magyar Foltvarró Céh rendezvényének augusztus 14-16. között Székesfehérvár ad otthont - közölte az MTI-vel a programsorozatot szervező Korona Foltvarró Kör vezetője. A rendezvényre a hazai foltvarrók mellett 17 európai ország "foltművészei" küldik el munkáikat - mondta el Csendes Mihályné, aki egyben az Európai Foltvarró Szövetség magyarországi képviselője is.

A székesfehérvári kiállítás különlegessége lesz az a foltokból összeállított, 170 részes képsorozat, amelyen 17 európai ország foltvarrói mutatják be országuk nevezetességeit.

A hazai alkotók pedig a vendéglátó város előtt Alba Regia piros-kék színeiből öszszeállított munkákkal tisztelegnek.

Más alkotások a magyar népmesék kedvelt hőseit, illetve egy-egy jelenetét örökítik meg, s megcsodálhatják a tárlatlátogatók a mozgás, a lendület, a ritmus jegyében, valamint az úgynevezett csempetechnikával készült képeket is.

A kiállítás érdekességeként, a magyar és az olasz foltvarrók barátságát jelezve két, egyenként 180´180 centiméteres faliképeket is bemutatnak, amelyeket a fehérvári foltvarrók Portogruar település foltvarróival közösen készítettek úgy, hogy az egyik csapat elkezdte, a másik folytatta és befejezte a foltképeket.

A tárlatot két helyszínen - a Szent István Művelődési Házban és a Hiemer-ház kiállítóhelyiségében tekinthetik meg. (MTI)

Top cikkek