Sziklamászók a Nagy Falon

Bár a közönségcsalogatónak szánt turisztikai kiadványokban még nem szerepelnek, Miskolc idegenforgalmi nevezetességei között egy ideje már sokan számon tartják a hámori sziklákat - és azokat a bátor hegymászókat, akik megszállottan hódolnak kedvenc sportjuknak.

Fadd-Dombori: kinek a nyugalom, kinek a buli

Tolna megyében, a Holt-Duna partján fekszik Fadd-Dombori, az igen kedvelt üdülőfalu.

Balf: boroshordó és bicikli a tűzfalon

A boroshordó házi borozót sejtet. Míg a 8-10 méter magasra pedálozott drótszamár azt, hogy ott, a Fertő tó közelében futnak össze a nemzetközi kerékpárutak.

Féláron strandolhatunk keddenként

Egerben, Miskolctapolcán és Mezőkövesden is féláron strandolhatunk szeptemberben minden kedden.

Szádvár, avagy egy tiltott zóna visszafoglalása

Az egykori Torna vármegye - ma Észak-Borsod - területén fekvő aprófalvas térség a trianoni határ meghúzásáig ezer szállal kötődött a Felvidék városaihoz, de leginkább Kassához. Szögligethez 1943-ban csatolták a XVIII. században lengyel telepesekkel újjáépített Derenket.

 

Biciklis városnézés Miskolcon

Kerékpáros városnéző túrákat szervez Miskolcon a Magyar Kerékpárosklub, a városi Művészetek Háza, a Tourinform és a Zöld Kapcsolat Egyesület szeptember 5-ig minden szombaton, illetve augusztus 20-án. Az ingyenes kerékpáros városnézések legfontosabb célja, hogy környezetbarát és szórakoztató módon megismertesse Miskolc kulturális és természeti értékeit az idelátogató külföldi és hazai turistákkal, és persze várják a miskolciakat is.

Hét alkalommal összesen három különböző útvonalat ajánlanak a szervezők a résztvevőknek, akik megtekinthetik kerékpárjuk nyergéből Tapolca, Diósgyőr és Lillafüred nevezetességeit. (MTI)

Top cikkek