Csokoládé a kastélyok városában

Potsdam történelmi emlékhelyből divatos várossá lett az egyesült Németországban. A porosz királyok és német császárok palotái turisták sokaságát vonzzák.

Köln és Bonn árnyékában

Brühl, Köln és Bonn között félúton, a nagyok "árnyékában" éli napjait.

Múzeum a német kolbásznak

Múzeumot kapott a német utcákon kapható híres kolbász, a currywurst, ami már-már nemzeti intézménynek számít az országban.

Közpark lesz a Tempelhof repülőtér helyén Berlinben

A közelmúltban végleg bezárt Tempelhof repülőtér helyén nyíló park nagyobb lesz, mint a 210 hektáros állatkert, amely eddig a legnagyobb berlini park volt.

Mezítláb a parkban

Homokban lépdelni, sárban, kavicsokon átgázolni, vagy éppen tőzegbe süppedni – mindezt saját egészségünk és persze jókedvünk érdekében egyre több „mezítlábas parkban” tehetjük meg. A Németországból kiindult mozgalom egyre népszerűbb Európában, Magyarországon például Tabajdon hódolhatunk a mezítlábas séta örömeinek.

 

Nosztalgiatúrák

A nagyi vagy egy hétig utazgatott Németországban. Pontosabban az "NDK-ban". Mert bizony az autóbusz az egykori keletnémet állam területén vitte a többnyire nyugdíjas utasokat. Látni akarták, mi is történt ott két évtized alatt. Húsz éve omlott le a fal, s a nagy történelmi eseményből turisztikai attrakció lett. Aki időutazásra és történelemkurzusra vágyik, most utazzék oda, ajánlom.

A városok megújulnak, munkatársunk cikke szerint Drezda valódi "száz főnix". Ugyanakkor vannak olyan boltocskák, ahol az egykori keletnémet árucikkeket kínálják a turistáknak, játékokat Trabant-modelleket. (Trabantot bérelhet is az utazó pár órára jó áron, ha ilyen fílingre vágyik.) Ma már érvénytelen a vicc, ami szerint az NDK-ról szóló vetélkedő harmadik díja egy hét az NDK-ban, a második három nap, s a nyertesnek nem kell az NDK-ba utaznia.

Top cikkek