Zenét a laptopra!

A mobiltelefongyártók közül a Nokia ébredt rá először, hogy a készülékekre gyárilag föltelepített jogtiszta zene marketingelőnyt jelenthet. Most a számítógépipar egyik főszereplője, a Dell is elindult ezen az úton: a hivatalos weboldalon megrendelt konfigurációk mellé zenét is "csomagol".

Hogy a hardvergyártók számára mi az üzlet az ingyenzenében, arra éppen a Nokia világított rá: ezzel veszik rá az ügyfeleket saját – nem kizárólag ingyenes szolgáltatásokat nyújtó – online platformjaik használatára. Vélhetően a Dell sem csak a vásárlást akarja megédesíteni a Music&Movie (zene és film) nevű extra szolgáltatással, hanem hosszabb távon az online tartalmak terítésében is üzletet lát. A készülékárak – akárcsak a Nokia esetében – itt is tartalmazzák a digitális másolásvédelem nélküli, de jogtiszta tartalmak árát.

Kapcsolódó hír, hogy épp a napokban indult el a cég hivatalos magyar webáruháza (a Dell és az EnterNet közös üzemeltetésében), ahol az amerikai cég mobil és asztali termékválasztékának többsége csomagban és testre szabott konfigurálással is megvásárolható. A megrendelt készülékeket Írországban szerelik össze, és postai úton továbbítják a vevőhöz. Arról egyelőre nincs információ, hogy zenével vagy zene nélkül – a  magyar webáruház honlapján (dellonline.hu) mindenesetre egyelőre nincs ilyen opció, az amerikain viszont már ma is kérhetünk zenét és filmet is a géphez.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.