Nyomtasson magának irodát!

Dubajban a világon elsőként építenének fel egy irodaházat 3D nyomtatással. A kísérlet célja, hogy olyan technológiát fejlesszenek, ami csökkenti az építés költségét és idejét.

A digitális dizájnból háromdimenziós tárgyak nyomtatása az egész világon egyre elterjedtebb a gyárakban, de eddig csak kis méretekben használták az építőiparban.

Dubajban egy egyemeletes, 185 négyzetméter alapterületű prototípust fognak kinyomtatni rétegről rétegre, egy hat méter magas nyomtatóval - vázolta a projektet Mohamed al-Gergavi, az Egyesült Arab Emirátusok kormányzati minisztere.

Az elemeket a helyszínen fogják összeszerelni néhány héten belül. A beltér és a bútorok is ugyanezzel a technikával készülnek majd, megerősített betonból, műanyaggal és üvegszállal megerősített gipszből.

A projekt Dubaj város és a 3D házak nyomtatásában úttörő kínai Winsun társaság közötti együttműködés eredménye. Al-Gergavi tanulmányokra hivatkozva azt várja, hogy ezzel a módszerrel az építési idő 50-70 százalékkal csökkenhet, a munkadíjak pedig 50-80 százalékkal mérséklődhetnek az új technológiának köszönhetően.

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.